eFotbal

Spartu B čeká nejlepší obrana F:NL, na Litavku dorazí nejlepší útok soutěže, zazáří v Kotlině Tanko, nebo Kanakimana?

Spartu B čeká nejlepší obrana F:NL, na Litavku dorazí nejlepší útok soutěže, zazáří v Kotlině Tanko, nebo Kanakimana?
Spartu B čeká nejlepší obrana F:NL, na Litavku dorazí nejlepší útok soutěže, zazáří v Kotlině Tanko, nebo Kanakimana?Flashscore
Pětadvacáté kolo F:NL je rozvrženo do tří hracích dnů, s tím, že největší porci zápasů ukrojí sobota, během níž se odehraje hned šest duelů, s tím, že do akce půjdou všechny tři přítomná béčka, Dukla či Příbram. V neděli se bude podávat jeden jediný duel a to ve Varnsdorfu, kam dorazí Vyškov a v pondělí se vše uzavře v Opavě, kde bude potvrzovat roli favorita vedoucí Karviná.
Reklama
Reklama
Slavia B - Sigma B

Sobotní dopoledne na Xaverově bude ve znamení střetnutí prvoligových rezerv, Slavia Praha B proti Sigmě Olomouc B. Podaří se červenobílé družině konečně zvítězit a odlepit se ode dna tabulky?

Slávistické béčko minulý týden v Drnovicích nad Vyškovem dvakrát neudrželo vedení a nakonec si odvezlo bod za remízu 2:2, čímž prodloužilo sérii bez výhry na pět zápasů (0-3-2), proto zůstává poslední. Svěřenci trenéra Marka Jarolíma budou chtít nepříznivou šňůru protrhnout doma, kde pětkrát za sebou nepoznali přemožitele (2-3-0) a získali tam 81,82 % (18) z celkových 22 bodů.

Olomoucká rezerva si v pondělí vyšlápla na ambiciózní Příbram, proti níž rozhodla třemi góly do přestávky, po pěti kolech se dočkala plného bodového zisku (0-2-3) a upevnila si pozici ve středu tabulky. Béčko hanáckého klubu v předchozích šesti venkovních utkáních pravidelně střídá remízu s porážkou a do hlavního města cestuje s vědomím, že na půdách soupeřů jedinkrát vyhrálo (1-4-6).

Slavia B má soupeři co oplácet, vzájemnou premiéru ve Fotbalové národní lize (FNL) prohrála 0:4, když na Andrově stadionu třikrát inkasovala v závěrečné půlhodině. Využije tentokrát domácí prostředí ve svůj prospěch?

Koho sledovat: Ebrima Singhateh vsítil obě branky proti Vyškovu a prosadil se poprvé od letního příchodu do Slavie. Denis Kramář pro změnu dvěma góly pomohl k výhře nad Příbramí a v posledních čtyřech startech za olomoucké béčko se čtyřikrát zapsal mezi střelce, což je více než za celý podzim ve druhé lize za Opavu (3).

Třinec - Táborsko

Navázat na zlepšené výsledky z minulých utkání budou chtít Třinec a Táborsko. "Slezský bílý balet" se nachází tři body nad sestupovým pásmem, zároveň se však může na soupeře z jihu Čech dotáhnout.

[p]Třinec naposledy přivezl bod za remízu 1:1 z Chrudimi a ze dvou zápasů pod novým trenérem Romanem Westem si připsal čtyři body, čímž si zajistil posun ze sestupového pásma. Slezané jsou tradičně silnější doma – ve čtyřech předchozích utkáních Fotbalové národní ligy (FNL) tam střídají remízu s vítězstvím – na stadionu Rudolfa Labaje vybojovali 73,08 % (19) z celkových 26 bodů.

Táborsko nejtěsnějším poměrem zdolalo Opavu, zapsalo druhou výhru z posledních tří kol (2-0-1), a přestože zůstává ve spodní polovině tabulky, drží si šestibodový náskok na zónu sestupu. Jihočeský celek potřebuje častěji bodovat na hřištích soupeřů, kde nevyhrál od srpna loňského roku (0-3-5).

Vzájemná bilance je poměrně vyrovnaná, pravidelně vítězí domácí tým, což platilo v předešlých pěti zápasech. Táborsko si z osmi návštěv na třineckém stadionu odvezlo pouze dva body (shodně remíza 1:1).

Koho sledovat: Tomáš Omasta je se čtyřmi góly nejlepším druholigovým střelcem Třince a z toho třikrát skóroval před vlastními fanoušky. Bojan Dordić v uplynulých třech kolech vsítil dvě branky a vždy zajistil výhru Táborska.

Zajímavost: Táborsko šest ze sedmi výher ve FNL zaznamenalo s rozdílem jednoho gólu (čtyřikrát 1:0).

Zajímavost: V 15 z 23 zápasů Slavie B ve FNL skórovaly oba týmy a v 11 z nich padlo celkem více než 2,5 branky.

MINIMÁLNĚ TU BARÁŽ BYCHOM SI CHTĚLI ZKUSIT, PROZRAZUJE ŠÉF TICHÝCH ZABIJÁKŮ Z VARNSDORFU

Dukla - Chrudim

Dukla Praha na jaře poráží jednoho soupeře za druhým, dalším vyzyvatelem je Chrudim. Svěřenci trenéra Petra Rady mají na dosah barážové příčky, zatímco soupeř se drží v klidném středu tabulky.

[p]Dejvický klub ve 24. kole Fotbalové národní ligy (FNL) nezaváhal v Jihlavě a zaznamenal sedmou výhru z osmi zápasů (7-0-1) po zimní přestávce, takže místo záchranářských starostí rázem může pomýšlet na návrat do nejvyšší soutěže. Dukla sice uvedenou prohru zaregistrovala v domácím prostředí, jednalo se však spíše o výjimku, neboť ve druhé lize Na Julisce pouze třikrát vyšla naprázdno (7-2-3).

Chrudim před týdnem remizovala 1:1 s Třincem a na kontě má jedinou porážku z posledních devíti utkání FNL, z toho si ale sedmkrát rozdělila body se soupeřem – východočeský celek je s 11 nerozhodnými výsledky nejčastěji remizujícím druholigovým týmem (šestkrát po výsledku 1:1).

Oba celky mají ze sedmi vzájemných zápasů ve FNL vyrovnanou bilanci (3-1-3). Chrudim si ze tří vystoupení na stadionu Dukly odvezla stejný počet bodů a dvakrát tam prohrála s rozdílem tří gólů.

Koho sledovat: Lukáš Matějka skóroval v předchozích třech domácích utkáních Dukly a se 13 brankami se dělí o pozici nejlepšího druholigového kanonýra – když se prosadil, pouze jednou nepomohl k bodovému zisku (7-1-1). Filip Firbacher (Chrudim) vyrovnal proti Třinci a sedmým gólem překonal loňské maximum v soutěži, teprve podruhé se však zapsal mezi střelce jako hráč základní sestavy.

Zajímavosti: Posledních šest zápasů Dukly přineslo rozdíl jedné branky (na obě strany). Dukla je se třemi nerozhodnými výsledky nejméně remizujícím týmem FNL, Chrudim naopak remizuje nejvíce (11).

Líšeň - Sparta B

 Na první pohled jasného favorita má zápas Líšeň – Sparta Praha B. Svěřenci trenéra Milana Valachoviče se mohou posunout do čela tabulky, kdežto rezerva letenského klubu směřuje za záchranou.

[p]Líšeň v těžkém duelu v Karviné dvakrát dotáhla manko a nakonec si odvezla cenný bod za remízu 2:2, takže popáté za sebou nepoznala přemožitele (3-2-0) a do tohoto kola vstupovala pouze s jednobodovou ztrátou právě na vedoucí Karvinou. Mužstvu z brněnského předměstí se oproti minulosti tolik nedaří před vlastními fanoušky, kde získalo méně bodů (18) než na hřištích soupeřů (24).

Sparťanské béčko potvrdilo zlepšenou formu vítězstvím 2:0 nad Prostějovem a z posledních čtyř kol má na kontě deset bodů, čímž se posunulo do středu tabulky. Družina trenéra Petra Janouška čtyři z celkových devíti výher zaznamenala venku, odkud se jako jediná nevracela s remízou (4-0-8).

Líšeň a Sparta B mají ze tří vzájemných druholigových utkání vyrovnanou bilanci (1-1-1). Oba dva triumfy se zrodily doma nejtěsnějším rozdílem, Líšeň před necelým rokem rozhodla v úvodní půlhodině.

Koho sledovat: David Pašek z Líšně dvakrát skóroval v Karviné a třemi góly vyrovnal osobní maximum v soutěži z ročníku 2017/18. Tomáš Schánělec se v uplynulých čtyřech kolech třikrát zapsal mezi střelce a pokaždé se jednalo o první branku Sparty B – platí to pro všechny čtyři jeho trefy v sezoně.

Zajímavost: Líšeň sice z osmi jarních zápasů pouze dvakrát udržela čisté konto, stále však má nejlepší obranu ve druhé lize (19).

Čelůstka byl v akci po 14 měsících. Pro mladé hráče představoval řídící stoper velkou pomoc a vzpruhu

Prostějov - Jihlava

Zastavit propad tabulkou Fotbalové národní ligy (FNL) potřebují Prostějov a Jihlava. Hanácké mužstvo se drží těsně nad sestupovým pásmem, soupeř z Vysočiny však má na kontě jenom o dva body více.

[p]Prostějov na Žižkově se Spartou Praha B po poločase držel nerozhodný výsledek, ve druhém dějství ale dvakrát inkasoval a nenavázal na vítězství s Vyškovem, takže zůstává tři body nad sestupovým pásmem. Svěřenci nového trenéra Michala Šmardy po zimní přestávce ze čtyř domácích zápasů brali stejný počet bodů a celkově vzato na vlastním hřišti získali pouze 44,44 (16) z možných 36 bodů.

Jihlava pod vedením dočasného kouče Michala Vávry podlehla Dukle Praha, potřetí za sebou nebodovala a s jedinou výhrou z osmi jarních utkání (1-4-3) se propadla do spodní poloviny druholigové tabulky. Vysočina častěji boduje venku, přestože od listopadu tam nezvítězila (0-2-1).

Prostějov vyhrál jenom dva z posledních deseti vzájemných zápasů ve FNL a v polovině z nich Jihlavě podlehl. Hosté se pouze při jedné z předchozích čtyř návštěv Prostějova vraceli s prázdnou (1-2-1).

Koho sledovat: Jak Koudelka z Prostějova si sedmi góly vylepšil osobní maximum v soutěži, během posledního půlroku se však mezi střelce zapsal jedinkrát. Jakub Selnar se podílel na polovině (13) z celkových 26 branek Jihlavy ve FNL (6+7), a když se prosadil, pouze jednou nepomohl k bodovému zisku (3-1-1).

Zajímavost: Prostějov v pěti z minulých sedmi duelů inkasoval 2+ gólu a do tohoto kola vstupoval s nejhorší druholigovou obranou (45).

Příbram - Vlašim

Na vítěznou vlnu se chtějí vrátit Příbram a Vlašim. Bývalý prvoligový tým do tohoto kola vstupoval s tříbodovým mankem na čelo Fotbalové národní ligy (FNL), kdežto soupeř se nachází ve středu tabulky.

[p]Příbram nezvládla pondělní zápas na Andrově stadionu se Sigmou Olomouc B, po výsledku 1:4 prohrála potřetí z posledních čtyř kol (1-0-3), proto se vedení rozhodlo odvolat trenéra Dušana Uhrina mladšího, jehož záhy nahradil Karel Krejčí. Bývalý kouč Plzně nebo české reprezentace do 21 let má na co navazovat, Příbram totiž doma ve druhé lize pouze jednou našla přemožitele (5-5-1).

Vlašim dvakrát neudržela vedení nad Varnsdorfem a po remíze 2:2 nevyhrála potřetí za sebou (0-2-1), přesto zůstává v horní polovině FNL. Hostující celek v úvodních pěti venkovních duelech nebodoval, do Příbrami ale cestuje s vědomím, že od té doby na půdách soupeřů prohrál jediné ze sedmi druholigových utkání (4-2-1).

Příbram nebodovala pouze v jednom z pěti vzájemných zápasů ve FNL a dvakrát si s Vlašimí body rozdělila (shodně remíza 1:1). Vlašim jedinou výhru zaznamenala Na Litavce v sezoně 2017/18.

Koho sledovat: Tomáš Wágner z Příbrami se před víkendem s 13 góly dělil o pozici nejlepšího střelce druhé ligy – když skóroval, pouze jednou nepomohl k bodům (6-1-1). Vlašim táhne Jan Suchan, jenž se sice třikrát po sobě do statistik nezapsal, stále je však nejproduktivnějším hráčem soutěže (13+6).

Zajímavost: Vlašim se na jaře jedinkrát neprosadila a do 25. kola FNL vstupovala s nejlepším útokem (45).

Rada už se může opět smát. Dukla sice nehraje důrazně, ale i tak je nejlepším týmem druholigového jara

Varnsdorf - Vyškov

Jediný nedělní zápas Fotbalové národní ligy (FNL) se odehraje ve Varnsdorfu, jehož soupeřem bude Vyškov. Potvrdí severočeský celek lepší rozpoložení a oplatí hostům podzimní porážku z Drnovic?

[p]Varnsdorf před týdnem dvakrát dotáhl manko ve Vlašimi a nakonec si odvezl bod po výsledku 2:2, takže v posledních čtyřech kolech střídá domácí výhru s bodovou dělbou na hřišti soupeře. Svěřenci kouče Miroslava Holeňáka do 25. kola druhé ligy vstupovali těsně za barážovými příčkami a vděčit za to mohou hlavně domácímu prostředí, v němž si na konto připsali 71,80 % (28) z celkových 39 bodů.

Vyškov pro změnu dvakrát prohrával se Slavií Praha B a stejně jako Varnsdorf se musel spokojit s bodem za remízu 2:2, po čtvrté ztrátě z předchozích pěti utkání (1-1-3) proto vedení ambiciózního klubu odvolalo trenéra Jana Trousila, kterého nahradil Jan Kameník. Jeho úkolem bude vylepšit bilanci na půdách soupeřů, kde Vyškov dvakrát v řadě nebodoval a neskóroval (celkem 200 minut).

Měli bychom poznat vítěze, ani jeden ze tří vzájemných zápasů ve FNL totiž neskončil remízou, z toho se dvakrát radoval Vyškov. Varnsdorf vyhrál doma, když otočil nepříznivý stav na 2:1.

Koho sledovat: Abdullahi Tanko proti Vlašimi zapsal asistenci a upevnil si pozici nejproduktivnějšího hráče Varnsdorfu (10+4) – sedmkrát se prosadil na stadionu v Kotlině. Bienvenue Kanakimana z Vyškova je na tom ještě o jeden gól lépe a skóroval ve dvou ze tří vzájemných utkání.

Zajímavost: Ve všech třech duelech Varnsdorfu s Vyškovem padla branka v obou poločasech.

Opava - Karviná

Na opačných koncích tabulky se před slezským derby nachází Opava a Karviná. Zatímco domácí se propadli do sestupového pásma, soupeř zahajoval 25. kolo Fotbalové národní ligy (FNL) na prvním místě.

[p]Opava naposledy prohrála v Táboře a sérii bez výhry ve druhé lize prodloužila na 14 zápasů (0-7-7), proto se rozhodla pro druhou změnu trenéra v sezoně, Petera Hlinku vystřídal Miloslav Brožek, jenž do začátku letošního roku působil jako skaut ve Slavii Praha. Bývalý kouč Táborska potřebuje zapracovat především na domácí bilanci, Opava je totiž na vlastním hřišti se ziskem 13 bodů nejhorší (spolu s Jihlavou).

Karviná dvakrát neudržela vedení nad Líšní a nakonec se musela spokojit s bodem za remízu 2:2, přesto neprohrála v osmém po sobě jdoucím utkání FNL (5-3-0) a po 24 kolech zůstávala na čele tabulky. Hosté bodují hlavně doma, zlepšují se však i na půdách soupeřů, kde třikrát v řadě neprohráli (1-2-0).

Opava nevyhrála ani jeden z předchozích osmi vzájemných druholigových zápasů a v pěti z nich přenechala body Karviné. Karviná ale na opavském stadionu ve FNL ani jednou naplno nebodovala (0-3-3).

Koho sledovat: Jakub Yunis zůstává v Opavě výrazně za očekáváním a v 16 soutěžních utkáních se jedinkrát střelecky prosadil – doma rozhodl z penalty o poslední výhře nad Táborskem. Jaroslav Málek proti Líšni zaznamenal asistenci a podílel se na 34,88 % (15) z celkových 43 gólů Karviné ve druhé lize (7+8).

Zajímavost: Devět ze 13 vzájemných zápasů ve FNL přineslo celkem méně než 2,5 branky.

Krejčí si po návratu k Litavce ponechal Bednáře i Sňozíka a říká: Rád bych Příbrami pomohl k postupu do ligy