eFotbal

Spartu čeká cesta do Norska a Plzeň zamíří buď finským, nebo lotyšským směrem. Kam zavanou poháry Slavii?

Spartu čeká cesta do Norska a Plzeň zamíří buď finským, nebo lotyšským směrem. Kam zavanou poháry Slavii?
Spartu čeká cesta do Norska a Plzeň zamíří buď finským, nebo lotyšským směrem. Kam zavanou poháry Slavii?Flashscore
Český mistr z Doosan arény už ví, jací dva soupeři mu hrozí ve druhém předkole Ligy mistrů. Viktoria vyzve lepšího z dvojice HJK Helsinki - RFS Riga.
Reklama
Reklama

První duel sehraje Plzeň na hřišti soupeře, čili na půdě finského či lotyšského šampiona a odveta se odehraje na západě Čech 26. nebo 27. července.

"Pro mě jsou oba týmy trošku neznámé. Pravděpodobně finský tým bude silnější. Jedná se určitě o těžší soupeře, teď budeme chtít získat co nejvíc informací a vidět co nejvíc jejich zápasů tak, abychom byli stoprocentně připraveni," prohlásil Michal Bílek.

Jak lotyšská, tak finská liga ovšem budou oproti české soutěži v té době již v plném proudu. “Pro ně to může být lehčí výhoda v tom, že budou rozehraní. Ale my zase máme delší dobu na přípravu a já věřím, že ten dvojzápas zvládneme,“ dodal středopolař Pavel Bucha.

Pokud jde o Evropskou konferenční ligu, také sešívané "S" ještě úplně neví, kam zamíří. Podle středečního losu v Nyonu je ovšem jasné, že se vydají buď na Gibraltar, nebo do Severního Irska.

Soubor Jindřicha Trpišovského změří síly s lepším z dvojice St. Joseph's a Larne. Druhý zápas mezi dotyčnými dvěma protivníky proběhne 14. července, čili za necelý měsíc.

Sparta pak narazí ve druhém předkole stejné soutěže na norský klub Viking FK. První utkání je na programu 21. července a odveta proběhne přesně o týden později.

Se Slavií v Rakousku zdokonaluje fyzičku i jedno nečekané jméno, které se chce učit od nejlepších a poprat o místo

Zdroj: fcviktorita.cz, sparta.cz, slavia.cz