eFotbal

Stará dáma zvládla čtvrtfinále Coppa Italia. Frosinone zničil hattrickem Milik

Stará dáma zvládla čtvrtfinále Coppa Italia. Frosinone zničil hattrickem Milik
Stará dáma zvládla čtvrtfinále Coppa Italia. Frosinone zničil hattrickem MilikFlashscore
Fotbalisté Juventusu porazili ve čtvrtfinále Coppa Italia na vlastním stadionu Frosinone s přehledem 4:0 a postoupili mezi čtyři nejlepší celky. Ústřední postavou duelu se stal polský forvard Arkadiusz Milik, jenž se dvakrát prosadil už před pauzou a krátce po změně stran dovršil hattrick. O stejný kousek se v domácím poháru naposledy v černo-bílém dresu postaral legendární Alessandro del Piero v roce 2006 proti Fiorentině. Úspěšné jubileum tak oslavil i trenér Staré dámy Massimiliano Allegri, který si připsal 400. zápas na lavičce turínského celku.
Reklama
Reklama

Juventus byl před utkáním týmem s nejlepší formou v celé Itálii. Stará dáma neprohrála 15 soutěžních utkání v řadě, přičemž v osmifinále si poradila se Salernitanou v poměru 6:1. Frosinone bylo naopak největším outsiderem z pomezí všech účastníku čtvrtfinále, a to hlavně kvůli ligové formě, která čítala pět proher z posledních šesti střetnutí. Giallazzurri ovšem v poháru vyřadili Neapol překvapivým výsledkem 4:0 a o další šok se chtěli pokusit i proti favoritovi z Turína.

Zápas nezačal pro Canarini vůbec ideálně, protože v deváté minutě Pol Lirola ve vápně fauloval Fabia Mirettiho a byla z toho penalta. K té se postavil Milik a bez větších potíží ji proměnil střelou k levé tyčce. Bianconeri mohli svůj náskok navýšit, avšak závar před brankou Micheleho Cerofoliniho gólem neskončil. Domácí byli podruhé úspěšní ve 38. minutě, kdy Weston McKennie předvedl skvělý centr, který doletěl přesně k Milikovi a ten z hranice malého vápna elegantně prostřelil Cerofoliniho.

Gólman Frosinone Calcio se minutu po poločasové pauze nenechal zahanbit a vytáhl výborný zákrok proti střele McKennieho. Jenže ve 48. minutě Cerofolini znegoval svůj moment slávy obrovskou chybou v rozehrávce, kterou hráči Staré dámy využili a Milik třetí trefou v zápase dokonal hattrick. Polský kanonýr stále neměl dost a prosadil se i počtvrté, ale jeho radost zhatil ofsajd potvrzený systémem VAR. Přesto se Juve prosadilo ještě jednou, když McKennie opět ukázal své schopnosti v oblasti centrování a míč doklepl do brány Kenan Yildiz. V 77. minutě mohl vítězství černobílých zpečetit Andrea Cambiaso, ale jeho ránu vytěsnil Cerofolini mimo tři tyče.

Juventus tak potvrdil roli favorita i skvělou formu a zajistil si postup do semifinále. V něm se střetne s římským Laziem.

Coppa Italia - čtvrtfinále:

Juventus - Frosinone 4:0Branky: 11., 38. a 48. Milik, 51. Yildiz