eFotbal

Stoch musí zkusit další restart! Kde by to však asi mělo být?

Stoch musí zkusit další restart! Kde by to však asi mělo být?
Stoch musí zkusit další restart! Kde by to však asi mělo být?Flashscore
Slavný fotbalový světoběžník a také držitel ocenění Ference Puskáse za nejkrásnější gól roku. To je slovenský harcovník Miroslav Stoch, který po veleúspěšné misi ve Slavii oblékal dres hned tří klubů. Ani v jednom se mu ale příliš nedařilo. Dobu temna bohužel neukončil ani ve Slovanu Liberec, jehož dres oblékal v této sezoně. Jak potvrdil trenér Severočechů Luboš Kozel pro Deník Sport, u Nisy už pokračovat určitě nebude. Co tedy s dvaatřicetiletým záložníkem bude teď?
Reklama
Reklama
5) Slovensko

Jelikož končit kariéru by vzhledem k jeho famózní levačce i chuti hrát dál byla vážně škoda, nejpravděpodobněji se v tuto chvíli jeví jeho comeback na Slovensko. Zájem by tam o bývalého hráče londýnské Chelsea jistě pořád měli. Zvlášť v třetiligové Nitře, kde s fotbalem začínal a pomyslný kruh by se tam symbolicky uzavřel. Na takový návrat má však Stoch pořád hodně času. Co ale třeba přesun do Slovanu Bratislava, jenž před týdnem oslavil čtvrtý titul řadě a kde o něj stáli už v minulosti?

4) MLS

Ještě celkem nedávno byl Stoch často spojován i s možným přesunem do některého z amerických celků. Svou kvalitou by se v MLS rozhodně neztratil, navíc by se mu mohlo značně zamlouvat i tamní prostředí. Tedy život v luxusu, který má moc rád. Otázkou samozřejmě je, zda by mu některý ze zámořských klubů nabídl teď smlouvu. A zda by se tam definitivně fotbalově nezavrtal.

3) Spojené arabské emiráty

Pokud by šel Stoch čistě jenom po penězích, nejspíš by po vzoru Ivana Haška zmizel kdesi v Emirátech. Ostatně už tam jednou byl. V sezoně 2014/15 hájil barvy Al Ain, kde ve 24 zápasech vstřelil 9 gólů. Určitě zajímavé dobrodružství, které ale ukončil při první možné příležitosti. Už po roce totiž přestoupil do tureckého Bursasporu. Mohl by exotické laso dostat nyní znovu?

2) Řecko

Celkem dvě sezony strávil Stoch v Řecku, kde nastupoval za PAOK Soluň. Nejdřív tam jen hostoval, po odchodu ze Slavie tam však zamířil na přestup. A nutno říct, že comeback to nebyl zrovna dvakrát vydařený. Za 11 utkání si tam připsal pouze jednu asistenci, navíc si příliš nerozuměl s trenérem. Už po půlroce tak tehdy hledal jiné působiště a situaci kolem něj sondovaly další řecké kluby, jen nehrály o titul. Nastala teď ta správná chvíle na ně zase začít žhavit kontakty?

1) Česko

Varianta, jež by české fanoušky potěšila nejspíš ze všeho nejvíce. Tedy ta, že by prostovlasý „Miňo“ zůstal i dál v Česku. Kde by to však mělo být? Přímo se nabízí jeho spojení s Mladou Boleslaví. Její vedení má zkušené borce tuze rádo, navíc by se obnovilo spojení Stocha s Milanem Škodou. Nebýt osobních problémů Miroslava Pelty, mohl by být velmi zajímavou akvizicí i pro Jablonec.

Zdroj: Ondřej Huml