eFotbal

Střelecká esa ve třetí lize. Mezi elitou staří známí i exligové hvězdy

Střelecká esa ve třetí lize. Mezi elitou staří známí i exligové hvězdy
Střelecká esa ve třetí lize. Mezi elitou staří známí i exligové hvězdyFlashscore
To, že najdeme plno zajímavých jmen ve druhé lize, není nijak překvapivé. Velká jména ale najedeme i ve třetích ligách, tedy v MSFL a obou skupinách ČFL. V dnešním seznamu se podíváme nejen na TOP střelce třetích lig, ale také na exligová jména, která je prohání.
Reklama
Reklama
ALEŠ KRČ (Uničov)

Bez nadsázky legenda MSFL. Pšenka mu nevykvetla v Olomouci ani na Spartě, nicméně ve třetí lize se cítí jako ryba ve vodě. Kromě roční epizody v Prostějove tráví celou kariéru v Uničově.

A je to střelec jak se patří! Udivují nejen jeho čísla, ale také konzistence, s jakou dvaatřicetiletý hráč produkuje. Prostě je na něj spoleh. V této sezoně je z toho zatím bilance dvaceti zápasů a patnácti branek.

Co je ale zajímavější, jde opravdu o starého známého. Dle oficiálního webu Moravskoslezské fotbalové ligy je totiž právě Krč nejlepším střelcem historie soutěže, na kontě má 179 branek!

SIMON CHWASZCZ (Kroměříž)

Že by podobná cesta jako u Krče? Ani Chwaszczovi se nepodařilo do ligy prorazit. V posledních letech byl sice kmenovým hráčem Zlína, zapsal i ligové starty, nicméně na nic většího to nebylo. Úplně ono to nebylo ani v Líšni, kde zkoušel druhou ligu.

Ale ta třetí? Paráda! Ať už to bylo v dresu Kvítkovic, Uherského Brodu či zlínského béčka, dařilo se mu.

V této sezoně je základním stavebním kamenem úspěchu Kroměříže, která je s přehledem první. S osmnácti brankami v třiadvaceti utkáních je nejlepším střelcem soutěže.

ADAM VARADI (Frýdlant n. O.)

Dva top střelci, k tomu jedno známé. Varadimu už je sedmatřicet, kariéru tedy spíše dohrává. Nutno dodat, že kariéru výbornou. Dlouhá léta v lize v dresu Plzně, Baníku, Teplic, či Olomouce, zkusil si i Polsko.

Od té doby, co u našich sousedů skončil, se přesunul blíže domů, a to do klubů v MSFL. Dlouho hrál za Frýdek-Místek, následoval rok ve Vratimově a teď hraje za Frýdlant nad Ostravicí. A nevede si vůbec špatně, s pěti góly je druhým nejlepším střelcem týmu.

DANIEL ČERNÝ (Přeštice)

Černý je momentálně druhý nejlepší střelec ČFL skupiny A.  S dvanácti brankami v jednadvaceti zápasech musí být spokojen. Ale na velké počty gólů je zvyklý, odjakživa byl střelec, což dokazují i statistiky z Juniorské ligy.

Do velkého fotbalu se mu však nepodařilo dostat. Několikátým rokem už působí v ČFL, kde dle všeho našel domov.

RADEK VOLTR (Žižkov)

Další jméno, které fanoušci mohou důvěrně znát z české nejvyšší ligy. Branky sázel ve Slavii, Příbrami či Karviné.

Před dvěma sezonami se z Příbrami přesunul na Žižkov. Tehdy ještě do druhé ligy. Tam mu to – stejně jako celém týmu – vůbec nešlo. Ale tato sezona, to je jiná káva. Patnáct branek ve dvaceti jedna zápasech je více než solidní bilance.

MARTIN ZEMAN (Přeštice)

Byl jedním z největších českých talentů své doby. Dlouho hrál za pražskou Spartu, ale pak to šlo od desíti k pěti. Plzeň, Senica, Příbram, švýcarský Sion, zase Plzeň a štace v Izraeli či Polsku.

Odtud se před touto sezonou přesunul zpátky do Česka. Momentálně hraje za Přeštice ve skupině A. Hrává pravidelně a na kontě má tři branky, což je v tomto týmu druhý nejlepší počin.

MIROSLAV STOCH (Motorlet Praha)

Jednoznačně největší hvězda naší třetí ligy. Obrovsky talentovaný slovenský hráč. Chelsea, Twente, Fenerbahce či PAOK Soluň, to je kariéra, kterou může závidět kdejaký fotbalista.

Parádní sezony zažil před lety i v dresu pražské Slavie. A právě v Praze se teď usadil, a to poté, co nevyšla angažmá v Řecku, Polsku a Liberci.

Když se na podzim neprosadil právě pod Ještědem, došlo k rozvázání spolupráce. Stoch se následně rozhodl jasně – nemá cenu to teď pokoušet a zkoušet na velké scéně a zvolil nižší stupínek.

V Motorletu se mu daří. Průměrně dává gól v každém druhém zápase a je nedílnou součástí sestavy, o čemž svědčí i jeho téměř stoprocentní vytížení.