eFotbal

Střídající Schick s Hložkem pomohli Leverkusenu k domácí výhře nad Frankfurtem

Střídající Schick s Hložkem pomohli Leverkusenu k domácí výhře nad Frankfurtem
Střídající Schick s Hložkem pomohli Leverkusenu k domácí výhře nad FrankfurtemFlashscore
Leverkusen se střídajícími českými útočníky Patrikem Schickem a Adamem Hložkem porazil v 15. kole německé ligy doma 3:0 Frankfurt. Lídr tabulky uspěl po dvou remízách a stále má čtyřbodový náskok na druhý Bayern Mnichov, který zdolal rovněž 3:0 čtvrtý Stuttgart. Obhájci titulu odehráli o jeden zápas méně než Bayer.
Reklama
Reklama

První šance přišla v 10. minutě, kdy Jan Thielmann předvedl dobré zpracování, avšak jeho střela postrádala razanci i přesnost. Utkání od začátku probíhalo v napjaté atmosféře kvůli protestujícím fanouškům, kteří vhazovali předměty na hřiště a duel byl i přerušen. Po restartu přišel technický pokus Vincenza Grifa, ale Marvin Schwäbe se prezentoval jistým zákrokem. O chvíli později pálil z podobného místa italský útočník znovu, avšak tentokrát mířil jen kousek od pravé tyče.

Na začátku druhého poločasu se domácí dožadovali po tvrdém zákroku penalty, ovšem neúspěšně. Velká komplikace přišla pro Die Geissböcke v 62. minutě, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen Chabot. Do dobré šance se poté přesto dostali oslabení hosté, avšak na jejím konci stál střídající Mark Uth, který branku o kousek minul. V 72. minutě slavil bádenský celek. Přetažený centr se odrazil na malé vápno, kam se probojoval Gregoritsch a poslal míč za záda brankáře. Sedm minut před koncem dostal přihrávku na svou levačku opět 29letý kanonýr, ale tentokrát ze středu vápna druhý gól nepřidal. V nastaveném čase navýšil skóre hlavičkou po načechraném centru Roland Sallai.

Frankfurt potvrdil bizarní bilanci debaklem

Čtvrteční klání Leverkusenu proti Molde udělalo radost fanouškům národního týmu. Prosadil se totiž jak Schick, pro něhož to byla po uzdravení z vleklého zranění už třetí trefa, tak Hložek, který dvěma brankami pečetil 100procentní bilanci Bayeru ve skupině Evropské ligy. Tentokrát na vedoucí celek Bundesligy vyrukoval Frankfurt, jenž v minulém kole pěti góly zdemoloval Bayern. Orli však na půdě Farmaceutů prohráli devět po sobě jdoucích utkání.

A dobře nezačali ani tento duel, jelikož inkasovali již ve 14. minutě. Boniface převzal balon od Wirtze a vydal se s ním směrem k bráně. Nejlepší střelec domácích si míč navedl na hranici velkého vápna, odkud vystřelil na zadní tyč. Nepříliš prudká střela překvapivě zapadla za záda Kevina Trappa, který na ni zareagoval pozdě. Velmi blízko gólu byl těsně po půlhodině hry Alejandro Grimaldo, jehož pokus z přímého volného kopu skončil jen těsně nad břevnem.

V 52. minutě vedl Leverkusen už o dvě branky. Boniface zakončil rychlý výpad přízemní ranou, kterou Trapp vyrazil jen do prostoru před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Jeremie Frimpong a volný míč dorazil do opuštěné brány. Další pohroma pro Frankfurt přišla o pět minut později, když Boniface vyslal do samostatného nájezdu Wirtze, který chytrým lobem přidal třetí zásah. Alespoň čestný úspěch mohl svým povedeným projektilem zařídit Fares Chaïbi, Lukáš Hradecký však jeho střelu konečky prstů vytáhl a změnu skóre nepřipustil. Bayer nepolevoval a málem to bylo o čtyři góly, když Wirtz zakončil rychlý protiútok ranou do břevna. Brankovou konstrukci nastřelil chvíli nato i Piero Hincapie.

Stuttgart udržel v Allianz Areně čistý štít necelé dvě minuty, tahák kola opanoval Kane

Die Roten nastoupili s mírně netradiční sestavou, devítičlenná marodka se podepsala na složení středu pole i řídkém obsazení lavičky. Na vstupu dlouholetého hegemona soutěže do zápasu se to nicméně nepodepsalo. Po hrubě nezvládnutém vyběhnutí pro balon ze strany Nübela se ve druhé minutě k míči před zívající brankou dostal Leroy Sané. Nový nejlepší bundesligový nahrávač ťukl balon lépe postavenému Kaneovi a ten bez potíží otevřel skóre. Po přímém kopu ve 25. minutě rozvlnil hlavičkou síť také Kim, jeho trefu však pro postavení mimo hru zrušil videorozhodčí. V nastaveném čase se k odraženému míči po lapsu v rozehrávce Stuttgartu dostal Thomas Müller a nekompromisní ranou k levé tyči překonal Nübela. Ani tento gól ovšem neplatil, videorozhodčí viděl ofsajd.

foto: FC Bayern Mnichov

Také druhý poločas začal lépe pro mnichovský Bayern. Kim po standardní situaci prodloužil míč na Kanea a po jeho hlavičce Bavoři získali zaslouženou pojistku. Drtivá převaha úřadujícího německého mistra pokračovala i po hodině hry, kdy po rohovém kopu trefil Kim balonem Anthonyho Rouaulta, od něhož se míč odrazil nechytatelně do sítě. Švábi nedokázali ve druhém poločase předvést prakticky nic a domácímu týmu cestu za vítězstvím příliš neznepříjemnili.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:Freiburg - Kolín nad Rýnem 2:0 (72. Gregoritsch, 90.+5 Sallai), Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0 (14. Boniface, 52. Frimpong, 57. Wirtz),Bayern Mnichov - Stuttgart 3:0 (2. a 55. Kane, 63. Kim Min-če).

Tabulka:

Nečekaný únik do MLS! O Forsberga se zajímal Arsenal i Liverpool, teď podepsal klubu z New Yorku