eFotbal

Střídání, která se v bohatém nedělním programu vážně nepovedla

Střídání, která se v bohatém nedělním programu vážně nepovedla
Střídání, která se v bohatém nedělním programu vážně nepovedlaFlashscore
Některá střídání se povedou, jako třeba v případě Awera Mabila nebo Calluma Wilsona. Včerejší bohatý fotbalový program ovšem nabídl i střídání, která za šťastná rozhodně považovat nemůžeme.
Reklama
Reklama
Theo Walcott

Southampton se potápí do Championship a po porážce s Newcastlem je to opět o něco jasnější. Svatým příliš nepomohl ani Theo Walcott, jenž duel začínal na lavičce a až po hodině hry nahradil Moussu Djenepa.

Už za čtvrt hodiny totiž domácí rozehráli rohový kop a Theo Walcott si míč nešťastně poslal do vlastní brány. Čtyřiatřicetiletý útočník se tak "postaral" o vítěznou trefu Strak a Southampton čtyři zápasy před koncem soutěže zůstávají na poslední pozici se ztrátou šesti bodů na sedmnáctý Nottingham.

Lukáš Masopust

O poločasové pauze utkání Slavia - Hradec Králové se Jindřich Trpišovský rozhodl pro druhou změnu v utkání a beka Aihama Ousoua nahradil defenzivní středopolař Lukáš Masopust. Ten letos chyběl už dvakrát kvůli zdravotním potížím a zdá, že opět nějaký čas chybět bude. Už za šestadvacet minut jej musel Trpišovský stáhnout. Na vině je tentokrát zranění stehenního svalu.

"Druhý poločas byl hodně zasažen nucenými střídáními. Chtěli jsme vystřídat Christose, který měl taky zdravotní problémy, ale místo toho se nám zranil Lukáš. Momentálně tedy nevíme, s kým budeme moci pro finále poháru počítat," uvedl pro slavia.cz Jindřich Trpišovský. 

Andrea Pinamonti

Jediné střídání v tomto výčtu, které se nepovedlo, ale na tým mělo nakonec pozitivní účinek. Sassuolo v domácím prostředí překvapivě prohrávalo s Empoli a tak kouč Alessio Dionisi už o pauze sáhl ke třem změnám. Na hřiště poslal útočníky Andreu Pinamontiho a Domenica Berardiho a oba se skutečně uvedli.

Prvně jmenovaný odehrál jen osmadvacet minut a po nesportovním chování byl vyloučen. Zdálo se, že Sassuolo tím definitivně ztratí možnost na obrat. Jenže poté přišel se svými dvěma zásahy Domenico Berardi a tak se Sassuolo i v deseti mohlo radovat z nečekaného vítězství. 

Giacomo Quagliata

O udržení se bojuje v Cremoně a tamní Cremonese mělo nakročeno k důležité výhře nad Veronou. Po trefě Davida Okereho dlouho vedlo 1:0, jenže domácímu kouči Ballardinimu se výrazně nepovedlo úvodní střídání devět minut po poločasové pauze.

Zadák Giacomo Quagliata jako letní posila nastoupil do pouhých sedmnácti ligových zápasů, především kvůli zdravotním potížím. Nyní se do hry dostal, jenže už za osm minut musel po tvrdém zákroku a červené kartě ze hry. Verona záhy srovnala a Cremonese s největší pravděpodobností skutečně sestoupí. 

Lucas Moura

Ve třetí minutě nastavení si Richarlison konečně otevřel ligový střelecký účet u Kohoutů a jako střídající hráč se Ryanu Masonovi vyplatil. To Lucas Moura, který na trávník dorazil krátce před nastavením druhé půle, už tolik ne.

Ihned po srovnání totiž vyrobil fatální hrubku, kterou zužitkoval Diogo Jota a Tottenham tak opět nezvládl venkovní duel a z posledních čtyř zápasů vytěžil jediný bod.