eFotbal

Suchý dres Blaugranas? Kvarteto hráčů Barcelony, kteří si v letošní sezóně na Nou Campu moc nekopli

Suchý dres Blaugranas? Kvarteto hráčů Barcelony, kteří si v letošní sezóně na Nou Campu moc nekopli
Suchý dres Blaugranas? Kvarteto hráčů Barcelony, kteří si v letošní sezóně na Nou Campu moc nekopliFlashscore
Xavi tvrdě pracuje na tom, aby oprášil v letošní sezóně poněkud zašlou značku Barcelony a podle posledního El Classica se mu to i docela daří. Kteří hráči mu v tom moc nepomáhají. Sportskeeda dala dohromady čtveřici členů letošního kádru, kteří Barce přispěli nejmenší minutáží. Aneb jsou či byli součástí kádru katalánského giganta, jeho dres ale v této sezóně příliš nepropotili.
Reklama
Reklama
Martin Braithwaite - 248 minut

Barcelona podepsala Martina Braithwaitea z Leganes  v únoru 2020 a na Nou Camp měl tehdy nahradit zraněného Ousmane Dembeleho. Představa že přinese zkušenost a variabilitu do útoku se nicméně příliš nepotvrdila. Vedle Messiho se jakkoliv zajímavou alternativou nestal,  v minulé sezóně nastoupil k 42 zápasům ve všech soutěžích, zaznamenal ale pouze sedm gólů a připsal si čtyři asistence. Což na hrot Barcy není mnoho. A aby jeho kariéra nemohla nabrat obrat, na začátku letošní sezóny se zranil. Už je sice zdravý, pod Xavim ale budoucnost v Katalánsku rozhodně nemá.

Sergio Aguero - 165 minut

Tohle je smutný, smutná příběh Po deseti letech superúspěšného působení v Manchesteru City se Aguero loni v létě připojil k Blaugraně, aby si zahrál se svým velkým kamarádem Lionelem Messim. První šok přišel, když Messi musel Barcu opustit. Druhý když Barca zahájila sezóny ve velmi špatné fazóně. A třetí, když třiatřicetietý hráč musel ukončit kariéru kvůli problémům se srdcem. Jediných kompletních 90 minut za Barcu si tak Aguero připsal při prohře s Vallecanem. Tak si dozajista závěr své kariéry Kun nepředstavoval.

Alejandro Balde - 116 minut

V Espanyolu zářil jako obrovský talent. A vysloužil si přestup za lepším. Nastupuje za béčko Barcy, dostává minutky jako záloha za Jordi Albou na levém beku. Ale celý zápas ještě neodehrál. Vzhledem k věku (Baldemu je pouhých osmnáct let) se nicméně dá říci, že na rozdíl od ostatních jmen v tomto přehledu má Balde všeho před sebou a jeho kariéra by měla být na vzestupné trajektorii. Respektive že tento hráč čeká na svůj velký průlom do Xaviho kádru.

Samuel Umtiti - 90 minut

Tohle je naproti tomu příklad strmého pádu. Když ho před šesti lety Barcelona podepsala z Lyonu, přicházel jako superhvězda. A s Gerardem Piquém tvořil respektované obranné duo, která s Barcou sbírala trofeje. Od roku 2018 nicméně též začala skluzavka směrem dolů. Nejprve kvůli zraněním, pak se přidala i ztráta formy. A nástup dravějších mladíků. V této sezóně mu dal Xavi jediný zápas, když si Umtiti zahrál proti Osasuně, jinak ale preferovaným středním obráncem vedle Piquého se stal Eric Garcia.

zdroj: Sportskeeda