eFotbal

Suchý se může za pár měsíců loučit s bundesligovým děním. Čeká ho po 11 letech návrat domů?

Suchý se může za pár měsíců loučit s bundesligovým děním. Čeká ho po 11 letech návrat domů?
Suchý se může za pár měsíců loučit s bundesligovým děním. Čeká ho po 11 letech návrat domů?Flashscore
Zatímco ve Spartaku Moskva i Basileji patřil stoper Marek Suchý mezi nepostradatelné, v bundesligovém Augsburgu už to neplatí.
Reklama
Reklama

I když jeho misi u našich západních sousedů ve WWK Areně pošramotilo dlouhodobé zranění, určitě i sám defenzivní hráč předpokládal výraznější herní vytížení.

V první německé sezoně naskočil do sedmi duelů a na trávnících strávil 395 minut čistého času, v současném ročníku 2020/2021 je na třech startech a 169 odehraných minutách, s tím, že mezi jedenácti vyvolenými figuroval od loňského léta pouze dvakrát.

Na půdě Lipska nastoupil brzy třiatřicetiletý čtyřnásobný šampion Švýcarska po dvou měsících, spatřil žlutou kartu na ostrý zákrok na domácího Orbana a na ploše se zdržel do 79. minuty, než byl nahrazen mnohem využívanějším forvardem Niederlechnerem.

Klient agentury Sport Invest, jenž měl svého času cenu i 4,5 milionu eur a aktuálně u něj na transfermarkt.com svítí suma 700 tisíc eur, skutečně nemá u kouče Heiko Herrlicha zrovna komfortní pozici.

Vzhledem k tomu, že mu současná smlouva s Augsburgem končí už třicátý červnový den, čili za pár měsíců, je otázka, zdali mu bude nabídnut nový pracovní dokument.

Spíše to vypadá na to, že se cesty obou stran po dvou letech rozejdou a zadák, jenž naposledy reprezentoval Česko v roce 2019, by se mohl klidně vrátit do českého prostředí, které opouštěl před více než jedenácti lety.

Byť se v minulosti nechal slyšet, že by ho lákal vršovický Eden, kde vyrostl, záležet bude na Kouči Jindřichu Trpišovském. Ten se sice zkušených středních obránců nebojí (Kúdelu přivedl do klubu také po třicítce), nicméně v defenzivní řadě slavného "S" je aktuálně docela přetlak.

Hovorka je sice na marodce, ale k dispozici jsou právě Kúdela, Kačaraba či Zima. Nedávno navíc dorazil i Deli, sice jen na hostování, ale kdo ví, jestli se v létě nerozjede další kolo jednání o trvalém návratu na Sinobo Stadium.

V úvahu by tak mohla připadat např. Viktoria Plzeň, Slovan Liberec či Jablonec, což jsou kandidáti na pohárová umístění. A předem diskvalifikovat nejde ani Mladou Boleslav, která také umí přitáhnout velká jména.

P.S.: Další Čech na soupisce - jednatřicetiletý záložník Jan Morávek - je na tom ještě hůře. Od startu ročníku neodehrál ani minutu a nominován k utkání byl pouze jednou. na rozdíl od Suchého ho však v kapse hřeje o rok delší kontrakt až do léta 2022.

Slavia s Leicesterem a v Teplicích, Sparta ve Zlíně, Plzeň s Bohemians, LM: Barca - PSG, derby: AC - Inter!