eFotbal

Svědík je v nejužším výběru Slasku Wroclaw. Z Městského stadionu Miroslava Valenty by ale musel být vyplacen

Svědík je v nejužším výběru Slasku Wroclaw. Z Městského stadionu Miroslava Valenty by ale musel být vyplacen
Svědík je v nejužším výběru Slasku Wroclaw. Z Městského stadionu Miroslava Valenty by ale musel být vyplacenFlashscore
Dvojnásobný mistr Esktraklasy Slask Wroclaw bude mít v příštím soutěžním ročníku 2022/2023 co napravovat, neboť jestli je něco lichotivého, patnáctá pozice v tabulce to není.
Reklama
Reklama

Není to tak dávno, co byl se známou polskou značkou, na jejíž lavičce v minulosti seděli Stanislav levý nebo Vítězslav Lavička, spojován tandem Pavel Hapal a Radoslav Kováč, nicméně tento scénář už ve hře není.

Aktuálně je s odchodem do polské nejvyšší soutěži spojován sedmačtyřicetiletý odborník Martin Svědík, jenž vede necelé čtyři roky 1. FC Slovácko, se kterým před pár týdny ovládl MOL Cup a ve Fortuna:lize finišoval na čtvrté pozici.

Slask měl podle informací Deníku Sport předložit bývalému stratégovi Jihlavy, Pardubic či Mladé Boleslavi, jenž svého času asistoval u české jednadvacítky nebo v Dinamu Minsk, lukrativní nabídku.

Komplikací - minimálně pro klub z Wroclawi - je však skutečnost, že současný nadřízený Havlíka, Kadlece či Petržely má ve svém kontraktu výstupní klauzuli 10 milionů korun, která se přítí měsíc sníží na 6 milionů korun. I to je ovšem pořád dost peněz.

Svědíka údajně doporučil Slasku jeho bývalý kouč Vítězslav Lavička, který ve Wroclawi pracoval společně se Zdeňkem Svobodou.

"Je to pravda. Nejde ale o novou nabídku, na stole leží už nějakou dobu. Martin je samozřejmě dospělý, avšak já jsem po rozhovoru s ním přesvědčený, že nikam nespěchá. Má u nás ještě roční kontrakt, a on ho dodrží. Dobře ví, že má u nás rozdělanou práci. A já ho rozhodně teď nikam nepustím," vzkázal sportem.cz citovaný sportovní manažer Veliče Šumulikoski.

Dalším kandidátem na uvolněnou lavičku má být o dva roky starší expert Marcin Brosz, jenž v současnosti stojí v čele polského výběru do devatenácti let a dříve vedl např. Podbeskidzie, Odru Wodzislaw, Piast Gliwice, Koronu Kielce nebo Górnik Zabrze.

Priske miluje práci s mladíky i hráči z akademie a říká: Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na Spartu

Zdroj: isport.blesk.cz, sport.cz.