eFotbal

Švédové si moc nepřipouští, že by mohli vypadnout a skončit hned v prvním utkání, jsou sebevědomí, hlásí Chaluš

Švédové si moc nepřipouští, že by mohli vypadnout a skončit hned v prvním utkání, jsou sebevědomí, hlásí Chaluš
Švédové si moc nepřipouští, že by mohli vypadnout a skončit hned v prvním utkání, jsou sebevědomí, hlásí ChalušFlashscore
Švédům se hodně ulevilo, když zjistili, že proti nim nenastoupí jeden z nejlepších bundesligových střelců Patrik Schick. Prozradil to krajánek Matěj Chaluš, jenž už nějakou dobu působí v barvách skandinávského velkoklubu Malmö.
Reklama
Reklama

"Všichni určitě berou jako velkého hráče Patrika Schicka. Hodně populární je tady fantasy liga v Premier league, všichni vědí o Součkovi a Coufalovi. Ale jako největší hrozbu vnímali Schickyho. Jeho absenci berou jako skvělou zprávu, protože vědí, jak skvělým hráčem je. Pro ně je to pozitivum. Pro nás už tolik ne, ale přesto klukům věřím, že to zvládnou a přes Švédsko postoupí. Jinak jsem byl až mile překvapený, že mají celkem velký přehled o českém fotbale. Často se mě na něco ptají. Třeba jim neuniklo derby, věděli, že Slavia porazila Spartu. Kluci se i vyptávali, jak zápas vypadal a kdo u nás podle mě ligu vyhraje," uvedl na serveru sport.cz exliberecký stoper s minulostí v české jednadvacítce.

Na druhé straně zase nemůže nastoupit Zlatan Ibrahimovič, jenž se však stal jakýmsi mentorem mladých a bude radit z lavičky. "O Zlatanovi jsem tady zatím fakt snad ani jednou neslyšel. Spíš se tady baví a pozorně sledují a spoléhají na Kulusevského a Elanga. Ten pravidelně nastupuje v Manchesteru United. Předtím byl v reprezentaci do 21 let, což vypovídá o tom, že jejich tým bude hodně těžkým soupeřem. Dál třeba Forsberg nebo Isak. Jde o hodně kvalitní hráče a podle mě jejich obrovskou zbraň," pronesl na stránkách sport.cz čtyřiadvacetiletý obránce, který čelí konkurenci v podobě pěti kvalitních stoperů.

Play-off o baráž v těchto dnech hodně řeší i na klubové úrovni. "Kustodi se ptali, jestli se budu na zápas dívat, jak se na něj těším. Podle nich půjde o dobré utkání, protože Česko vnímají jako těžkého soupeře. Z hráčů jsem se o tom bavil nejvíc pochopitelně s obráncem Martinem Olssonem, který je jediným nominovaným hráčem od nás z Malmö. Říkal mi, že proti Česku už hrál v přátelském zápase v roce 2016 a že je určitě čeká hodně těžký soupeř. Kapacitu má stadion v Solně něco přes padesát tisíc diváků. Říkali, že si myslí, že klidně vyprodáno být může. Už jsem stačil poznat, že zájem o fotbal je tady veliký," zmínil na sport.cz Chaluš.

A jakými optimisty jsou ohledně postupu do případného barážového finále s Polskem ve Varšavě? "Moc si nepřipouští, že by mohli vypadnout a skončit hned v prvním utkání. Tady jsou sebevědomí. Věří ve svoje schopnosti. A individuality mají fakt velký. A ještě k tomu jde o mladé hráče, kteří budou podle mě vepředu hladoví po úspěchu," uzavřel na sport.cz defenzivní specialista, jenž prošel také Příbramí nebo Mladou Boleslaví.

Hložek obdivuje Forsberga a říká: Na videu jsme viděli, že tam mají nějaká okénka, která budeme chtít využít

Zdroj: sport.cz