eFotbal

Švýcarský tisk pražský výkon nechápal: Kde byl Xhaka? Co dělal Sow na křídle? Co je špatně s Schärem a Elvedim?

Švýcarský tisk pražský výkon nechápal: Kde byl Xhaka? Co dělal Sow na křídle? Co je špatně s Schärem a Elvedim?
Švýcarský tisk pražský výkon nechápal: Kde byl Xhaka? Co dělal Sow na křídle? Co je špatně s Schärem a Elvedim?Flashscore
Švýcarský tisk své miláčky, pro které je Liga národů přípravou na letošní mistrovství světa, za prohru v Praze samozřejmě příliš nepochválil.
Reklama
Reklama

Neue Züricher Zeitung nevynechal ani střídání rozhodčího Siebera. "Ona scéna se odehrála v polovině druhé půle a pro divný zápas mezi Čechy a Švýcary byla vystihující. Rozhodčí Siebert se zranil a musel být střídán čtvrtým arbitrem. Pár minut předtím vyrobil Sow vlastní gól. Ten nakonec podtrhl vítězství České republiky 2:1 v utkání, které vejde do paměti tím, že při střídání Sieberta se odhalilo, jak těžce jsou sudí zadrátovaní," vyšlo v deníku NZZ, jehož citoval sport.cz.

Jinak toho lehce favorizovaní hosté proti oslabenému českému národnímu mužstvu bez Schicka, Baráka i dalších až tak moc v české metropoli neukázali. "Švýcaři byli většinu zápasu statičtí a dělali spousty chyb. Kouč Yakin se poprvé rozhodl pro rozestavení 4-4-2 a dopadlo to špatně. Tady ale musíme podotknout, že Liga národů jsou ve skutečnosti jen testovací zápasy zabalené do soutěže, jejíž důležitost je omezená," upozornil list Neue Züricher Zeitung.

Známý Blick dokonce vytáhl i postavu Švejka. "Češi milují grotesku, nejslavnější postavou tu je dobrý voják Švejk, který je v Praze všudypřítomný. Švýcaři nechtěli zůstat pozadu, a tak Čechům darovali dva groteskní góly. Tím se zrodil špatný start do Ligy národů proti zřejmě nejslabšímu týmu skupiny. Znamená to, že po marném výkonu už stojíme zády ke zdi před těžkým zápasem v Portugalsku. První poločas byl hodně ... No, jak to říct? Špatný? Jistě. Kde byl Xhaka? Co dělal Sow na křídle? Rebelovali snad hráči proti zřídka využívanému systému 4-4-2? Co je špatně s Schärem a Elvedim? A co se stalo se švýcarskou bojovností. Vždyť po půl hodině hry byl poměr vyhraných soubojů 70 ku 30 pro Čechy," zaznělo na stránkách švýcarského Blicku.

Svěřenci trenéra Murata Yakina jsou po úvodním vystoupení ve skupině poslední.

Embolo se toho možná leknul, hodnotil pyšný Vaclík, který měl v týmu soupeře hned osm známých

Zdroj: sport.cz