eFotbal

Tah v osmadvaceti letech vyhlíží první zahraniční angažmá. S Bayernem neuspěl, nabízí se Anglie

Tah v osmadvaceti letech vyhlíží první zahraniční angažmá. S Bayernem neuspěl, nabízí se Anglie
Tah v osmadvaceti letech vyhlíží první zahraniční angažmá. S Bayernem neuspěl, nabízí se AnglieFlashscore
Už desátou sezonu načal v Bayeru Leverkusen střední obránce Jonathan Tah. Další nicméně zcela jistě nepřidá, neboť mu v létě vyprší kontrakt a novou smlouvu podepsat nehodlá. Původně chtěl zamířit ke konkurenčnímu Bayernu Mnichov, aktuálně to ale vypadá na Anglii. Vzdát se ovšem nechce třeba ani Barcelona.
Reklama
Reklama

 Jonathan Tah od svého přesunu z Hamburku působí v Leverkusenu a letos načal už svůj desátý rok v Bayeru. Ten ale dost možná ani nedokončí, neboť mu v létě příštího roku vyprší kontrakt a nabídku nové smlouvy nevyužije.

Zdálo se, že odejít z mistrovského týmu hodlá už letos v létě, s Bayernem Mnichov se nicméně nakonec nedomluvil. A podle zpráv německého listu BILD už bavorský gigant není hlavním zájemcem o služby osmadvacetiletého stopera.

Až do posledního zápasu ze sebe budu vydávat to nejlepší, řekl Tah a oznámil konec v Leverkusenu

Vztahy mezi Bayernem a hráčem jsou napjaté poté, co vedení loňského vicemistra Taha nevysvobodilo a nechalo jej v nepříjemné situaci. Získat německého reprezentanta se následně snažila i Barcelona, ta ale nadále nemá dostatek financí a rodáka z Hamburku si nejspíše dovolit nemůže.

Ve hře je tak aktuálně kvarteto z Premier League. O zadáka se zajímají Liverpool, Tottenham, Manchester United a Chelsea. Jednat s hráčem mohou již během ledna, nabízí se ale přesun po sezoně, kdy by vítězný zájemce nemusel Leverkusenu platit ani jediné euro.

Záležet také bude na osobních preferencích hráče. A nezapomínejme ani na zmíněnou Barcelonu a Hansiho Flicka. Vždyť německému kouči hrozí brzký útok stoperů. Čtyřem z pěti středních obránců vyprší kontrakt v následujících dvou letech. A finanční situace klubu se může v následujících měsících ustálit.

Zdroj: FC Barcelona