eFotbal

Tahle země není pro starý? Naopak, žebříčku produktivity vládnou výhradně pardálové po třicítce

Tahle země není pro starý? Naopak, žebříčku produktivity vládnou výhradně pardálové po třicítce
Tahle země není pro starý? Naopak, žebříčku produktivity vládnou výhradně pardálové po třicítceFlashscore
V pozvolna doznívajícím ročníku FORTUNA:LIGY hrají prim zejména zkušenosti. Nejproduktivnější esa české nejvyšší soutěže by totiž mohla vyučovat z ostřílenosti a všichni z nejlepší trojky mají blíže ukončení kariéry než k jejímu startu.
Reklama
Reklama

Seznamu dlouhodobě kraluje co nevidět pětatřicetiletý brněnský forvard Jakub Řezníček, jemuž v tuto chvíli chybí už jen čtyři branky ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. V sezoně absolvoval všech 31 dosavadních zápasů a díky devatenácti trefám a třem asistencím vede "kanadské bodování" právě on. V posledních čtyřech ligových duelech Brna však k žádné brance nepomohl.

Jan Chramosta, dvaatřicetiletý nejlepší kanonýr v historii domácího poháru, jenž je doma na jablonecké Střelnici, nasbíral o dva body méně, když si připsal 14 gólů a šest přesných přihrávek. Také jeho forma však v posledních dnech stagnuje, o čemž svědčí to, že vyšel naprázdno jak proti Zlínu, tak proti Bohemians Praha 1905.

Jeho góly na slovenské mapě už nejde přehlížet. Svěřenec Ščasného je na radaru slavných "S" i Viktorie

Nejmladším účastníkem nejlepší trojky je Mick van Buren, který oslaví své jednatřicáté narozeniny letos v létě. Ten se dosud podepsal pod 18 branek - jedenáct bodů nasbíral na podzim v Liberci a zbylých sedm zaznamenal na jaře ve Slavii, které pomohl jednou trefou o víkendu zdemolovat Bohemians Praha 1905. Předtím však vyšel nizozemský bojovník z Edenu naprázdno s Hradcem Králové i Baníkem Ostrava.

P.S.: A aby veteránů v čele žebříčků nebylo málo, nejlepším gólovýma asistentům pořád vládne jednačtyřicetiletý Marek Matějovský, jenž ukazuje záda Højerovi, Horovi, Kuzmanovičovi i Růskovi.

Kanadské bodování FORTUNA:LIGY po 31. kole:

22 - Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)20 - Jan Chramosta (Jablonec)18 - Mick van Buren (Slavia)