eFotbal

Tancuj, Vini! Neymar podpořil reprezentačního kolegu po rasistickém útoku

Tancuj, Vini! Neymar podpořil reprezentačního kolegu po rasistickém útoku
Tancuj, Vini! Neymar podpořil reprezentačního kolegu po rasistickém útokuFlashscore
Real Madrid odsoudil rasistické útoky vůči svému hráči Viniciusovi Juniorovi. Brazilec byl středobodem diskuse ve španělských sportovních diskusních relacích a programech, které se zaobíraly jeho oslavami gólů. Svého krajana z reperezentace se zastala také hvězda PSG Neymar.
Reklama
Reklama

Vinciuse, který góly oslavuje tancem, rasisticky urazil jeden z hostí talkshow. Real v prohlášení v pátek uvedl, že „odmítá všechny typy rasistických a xenofobních projevů a chování ve fotbale, sportu a životě všeobecně. Tato vyjádření na našeho hráče jsou politováníhodné a nešťastné.“

Klub dodal, že podnikne právní kroky proti každému, kdo se dopustí rasismu proti jeho hráči. Debata o oslavách gólů Viníciuse se rozproudila po tom, co Koke z Atlética Madrid uvedl, že „může nastat problém“, pokud madridský útočník zatancuje po gólu v neděli v madridském derby, které se bude hrát na stadionu Atlética.

Na Kokeho slova zareagoval i Vinciusův krajan Neymar. Ten na sociálních sítích napsal: „Tancuj, Vini Jr.!“

„Dokud bude barva pleti důležitější než jas očí, bude válka. Mám tu frázi vytetovanou na svém těle. Tuto myšlenku mám trvale v hlavě. A ve svém životě mám postoje, které tuto filozofii proměňují ve skutečnost. Říká se, že štěstí vadí. Štěstí černého Brazilce, když je úspěšný v Evropě, vadí mnohem víc. Ale moje vůle zvítězit, můj úsměv a jiskra v mých očích jsou mnohem větší. Ani se nesnažte si představit, jak moc. Jsou to tance na oslavu kulturní rozmanitosti světa. Přijměte to! Respektujte to! Nebo se vyděste... V žádném případě nepřestanu!“ uvedl na svém Twitteru také sám Vinicius.

Největší německé derby. Devětadevadesátý souboj Dortmundu s Schalke je tu