eFotbal

Tecl: Favoritem asi nejsme, ale šance určitě je. Pokud bude na hřišti Özil, budou o poznání silnější

Tecl: Favoritem asi nejsme, ale šance určitě je. Pokud bude na hřišti Özil, budou o poznání silnější
Tecl: Favoritem asi nejsme, ale šance určitě je. Pokud bude na hřišti Özil, budou o poznání silnějšíFlashscore
Pražská Slavia zatím prožívá rozporuplné jaro, ale o víkendu dokázala uhrát výhru na půdě Slovácka, což ji dodalo sebevědomí pro čtvrteční zápas Konferenční ligy v Istanbulu. V cestě za postupem nyní stojí zvučný turecký soupeř, který má v Evropě věhlas. Sešívaní ale své šance proti Fenerbahce vnímají a v úvodním duelu chtějí uspět.
Reklama
Reklama

Postup do jarních bojů Slavia na podzim vydřela, ale některé výkony nebyly zcela přesvědčivé. Také na jaře to není ten tým, který v Evropě proháněl jednu zvučnou adresu za druhou. I tak ale v táboře týmu z Edenu větří, že šance na postup existuje a nepochybuje o ni ani jedna z nejzkušenějších tváří kabiny Stanislav Tecl.

„Šanci určitě máme, i když domácí jsou asi favoritem. Určitě jim to budeme co nejvíc ztěžovat ajá pevně věřím tomu, že postoupíme my. Nálada je dobrá. Samozřejmě pro některé kluky to bude velká zkušenost a velký zápas. Myslím si, že přesně tyhle zápasy můžou naše mladé hráče posunout zase o několik úrovní výš, to je jedině dobře. Čím více takových zápasů jako tým odehrajeme, tak tím budeme lepší,“ nechal se slyšet útočník na tiskové konferenci.

S týmem ale není hlavní trenér Jindřich Trpišovský, jehož absence může být pro český tým problém. „Je to spíš nezvyk než komplikace. Přece jen jsou trenéři stále v kontaktu, věci ,které potřebují, si spolu domluví. Ve finále bude záležet na hráčích na hřišti. Komplikace to doufám nebude, ale určitě je to nezvyk,“ pokračoval Tecl.

Kádr soupeře vykazuje celou řadu zajímavých jmen, ale nejzvučnější je asi německý záložník Mesut Özil, který v minulosti hrával za Real Madrid či Arsenal. „Připraveni jsme na všechny varianty, s ním na hřišti je ale Fenerbahce asi silnější než bez něj. Je to hráč obrovské kvality a má za sebou skvělou kariéru, já bych byl rád, kdybych ho na hřišti viděl,“ dodal útočník pražské Slavie.

Zdroj: Slavia.cz