eFotbal

Těmto fotbalistům tipoval Messi roce 2015 zářnou budoucnost. Jak jsou na tom nyní?

Těmto fotbalistům tipoval Messi roce 2015 zářnou budoucnost. Jak jsou na tom nyní?
Těmto fotbalistům tipoval Messi roce 2015 zářnou budoucnost. Jak jsou na tom nyní?Flashscore
Když se stala současná nová hvězda francouzského PSG Lionel Messi v roce 2015 nejlepším fotbalistou světa, dostal při té příležitosti udělat tip 10 mladých fotbalistů, kteří by ho v budoucnu mohli nahradit. Kde jsou tito talenti nyní?
Reklama
Reklama

Timo Werner (Chelsea Londýn FC)

Tento jediný tip Messimu víceméně vyšel. Werner byl v roce 2015 dospívající hvězdou německého Stuttgartu. O rok později přestoupil do RB Leipzig a vloni v létě se přestěhoval na Stamford Bridge. Kromě svých kvalit na hřišti Werner potvrdil Messiho předpověď i svými trofejemi. V 25 letech již oslavil vítězství v Lize mistrů nebo Evropském superpoháru.

Maxwell Cornet (Burnley)

Čtyřiadvacetiletý fotbalista z Pobřeží Slonoviny byl dlouho ve francouzském Lyonu, ve kterém nakonec ve 184 zápasech vstřelil i 31 gólů. Letos v létě přestoupil do Anglie do Burnley za 15 milionů eur (více než 380 milionů korun).

James Wilson (Brighton)

Nadějný produkt mládežnické akademie Manchester United je nyní na hostování v Brightonu. I přestože při svém debutu za „Red Devils“ proti Hull City v roce 2014 dvakrát skóroval, svůj potenciál absolutně nenaplnil.

Kenedy (Flamengo)

Pětadvacetiletý Brazilec se sice nakrátko prosadil v londýnské Chelsea, ale pak putoval po hostováních ve Watfordu nebo Newcastlu United. V roce 2019 odešel do španělského Getafe, ze kterého putoval do Grenady. Letos se ovšem vrátil do rodné Brazílie a nyní působí ve Flamengu.

Gyasi Zardes (Columbus Crew Major)

Třicetiletý americký útočník nikdy nenakoukl do nejprestižnějších evropských fotbalových soutěží. Odchovanec mládežnické akademie Los Angles Galaxy nyní kope stále v americké MLS za Columbus Crew Major a je stabilním článkem americké fotbalové reprezentace.

Jeremie Boga (Sassuola)

Čtyřiadvacetiletý reprezentant Pobřeží Slonoviny a odchovanec mládežnické akademie Chelsea nyní působí v italské Serii A. Do italské Sassuoly zamířil v roce 2018 po hostováních ve Stade Renne, Granadě a Birminghamu City.

Accursio Bentivegna (Imolese Clcio)

Pětadvacetiletý útočník, kterému tak „božský“ Messi věštil před šesti lety zářnou budoucnost je nyní kmenovým hráčem italského Juve Stabia ze Serie C, ale sám Bentivegna je nyní na hostování v Imolese Calcio ze stejné soutěže.

Marcos „Rony“ Lopes (Olympiacos F.C.)

Pětadvacetiletý portugalský středopolař je nyní v řeckém Olympiacosu, do kterého je zapůjčen na hostování ze španělské Sevilly.

Aleksey Miranchuk (Atalanta Bergamo)

Další pětadvacetiletý fotbalista, tentokrát z Ruska. Miranchuk se vyloženě neztratil, ale rovněž nijak neoslnil. Ruský reprezentatn a odchovanec Lokomotivu Moskva nyní působí v italské Serii A v Atalantě Bergamo.

Khiry Shelton (Sporting Kansas City)

Osmadvacetiletý Američan se v roce 2019 podíval do evropského fotbalu, kdy nastupoval za německý Padeborn. Jinak působí celou dobu v Americe, není na očích a nyní kope za Sporting Kansas City.

Zdroj: Sportbible.com

Fotbalisté AS Řím nastoupí ve speciálních dresech. Chtějí tím podpořit obyvatele Afghánistánu