eFotbal

Ten Hag chce v Manchesteru United pročistit kádr. Kteří čtyři hráči dostanou zelenou k odchodu?

Ten Hag chce v Manchesteru United pročistit kádr. Kteří čtyři hráči dostanou zelenou k odchodu?
Ten Hag chce v Manchesteru United pročistit kádr. Kteří čtyři hráči dostanou zelenou k odchodu?Flashscore
Holandský manažer Erik ten Hag si v Manchesteru United skládá mužstvo k obrazu svému. Kromě posil chce v létě kádr okysličit i odchodem některých fotbalistů. O které hráče půjde spekuluje internetový deník Goal.com.
Reklama
Reklama
Harry Maguire

Nenáviděný kapitán United, jenž pije už nějakou dobu pije krev fanouškům Rudých ďáblů. Manchester United kupoval anglického reprezentanta jako nejdražšího obránce všech dob z Leicesteru City, Maguire ale nezvládl obrovský tlak a jeho výkony byly někdy až tragikomické.

Letos jej ze sestavy vystrnadila letní argentinská posila z Ajaxu Amsterdam Lisandro Martínez, jenž si ve středu obranné řady skvěle sedl s Raphaëlem Varanem, někdejší pilířem defenzivy Realu Madrid. Maguire je jednoznačně na odchodu, zájem o něj hlásí jeho bývalý zaměstnavatel Leicester i francouzský gigant Paris Saint-Germain.

Anthony Martial

Ani Martial v Manchesteru United zdaleka nenaplnil očekávání do něj vkládaná. Francouzský útočník měl sice na Old Trafford záblesky, které ukazovaly jeho genialitu a důležitost pro tým, ale vlastně si nikdy nevybojoval úplně stálé místo v základní sestavě.

Během svého působení v Manchesteru si střihl i hostování v Seville, které se mu ale vloni vůbec nepovedlo. U United jej váže smlouva platná ještě i pro příští sezonu, nicméně Ten Hag s ním podle všeho dále již nepočítá. 27letý Francouz s nemalými reprezentačními zkušenostmi si tak v létě bude hledat nové angažmá.

David de Gea

Jak to tak vypadá, na odchodu z Manchesteru je i španělský gólman a dlouholetá brankářská jednička Red Devils De Gea. Klub o něj sice nadále stojí, ale jde o to, že někdejší opora Atlética Madrid má na Old Trafford velmi lukrativní kontrakt s gáží, jež ne vždy odpovídá jeho občas trochu nejistějším výkonům.

Smlouva mu navíc v létě vyprší, a pokud bude chtít v Manchesteru United zůstat, bude muset jít s penězi dolů. A to se mu vůbec nechce. Již nyní se proto začíná čile spekulovat o tom, za který klub bude v příštím ročníku David de Gea chytat.

Alex Telles

Levonohý brazilský obránce letos není součástí týmu Manchesteru United, hostuje totiž ve španělské Seville. Ve 28 soutěžních utkáních se tam zatím do statistik zapsal třemi asistencemi. V létě se má vrátit do Anglie, kde má kontrakt platný do června 2024, je však velmi pravděpodobné, že bude prodán již toto léto.

Telles v Manchesteru absolutně nenaplnil očekávání a vůbec nedokázal navázat na výkony, které předtím předváděl v FC Porto. U United jsou před ním v hierarchii levých beků Luke Shaw i Tyrell Malacia.