eFotbal

Těžké zranění kolena a silně pohmožděný kotník. Sýkorovi skončila sezona a nemusí stihnout ani úvod příštího ročníku

Těžké zranění kolena a silně pohmožděný kotník. Sýkorovi skončila sezona a nemusí stihnout ani úvod příštího ročníku
Těžké zranění kolena a silně pohmožděný kotník. Sýkorovi skončila sezona a nemusí stihnout ani úvod příštího ročníkuFlashscore
Plzeň přišla nejméně do konce sezony o Jana Sýkoru. Třicetiletý univerzální hráč utrpěl v sobotním utkání 27. kola první ligy v Karviné těžké zranění kolena, je po operaci a čeká ho několikaměsíční pauza. Západočeši o tom informovali na svých internetových stránkách.
Reklama
Reklama

Sýkoru v Karviné v 10. minutě před pokutovým územím ostře fauloval Sebastian Boháč. Rozhodčí Adam Trska domácímu záložníkovi neudělil za zákrok ani žlutou kartu. Sýkora opustil trávník na nosítkách a vedle těžkého zranění kolena má také silně pohmožděný kotník. Zápas skončil bez branek.

V PRVNÍCH POLOČASECH JE ZATÍM NEJGÓLOVĚJŠÍ JULIŠ, VE DRUHÝCH DĚJSTVÍCH NEJVÍCE ŘÁDÍ CHYTIL

"Pro Honzu bohužel tato sezona skončila předčasně a nyní jej čeká několikaměsíční dlouhá rekonvalescence. Je tedy vážně ohroženo i to, aby stihl podzimní část té nadcházející. Je zarážející, že takový zákrok nebyl vůbec oceněn kartou," uvedl mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Sýkora je dalším z krajních beků či záložníků, kteří Západočechům vypadli před čtvrtečním úvodním utkáním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy doma proti Fiorentině. Kvůli trestu za žluté karty nebude moci hrát Jan Kopic, na pohárové soupisce nefigurují Cheick Souaré a Milan Havel a zdravotní potíže po úderu hlavy měl v poslední době Jhon Mosquera.

STÝ LIGOVÝ START ZA SIGMU I OLOMOUCKÝ GÓL PŘESNĚ PO DESETI LETECH. NA OSLAVY ALE POSPÍŠIL NEMĚL ANI POMYŠLENÍ

Sýkora se se zraněními poslední dobou potýká často. Bývalý český reprezentační záložník scházel kvůli potížím s kolenem předloni na podzim a aktuálně třetímu celku české ligy chyběl také na začátku této sezony.