eFotbal

Tlak si nepřipouštím tolik jako třeba někteří mladší, hlásí ze Stínadel Mareček

Tlak si nepřipouštím tolik jako třeba někteří mladší, hlásí ze Stínadel Mareček
Tlak si nepřipouštím tolik jako třeba někteří mladší, hlásí ze Stínadel MarečekFlashscore
Mezi mužstvy, nad nimiž se vznáší hrozba přímého pádu o soutěž níž, případně baráže proti druholigové špičce, jsou i čtrnácté Teplice, které za sebou mají domácí prohru s pátým Slováckem.
Reklama
Reklama

I když mají skláři o pět bodů více než poslední Pardubice a předposlední Zlín, barážovou pozici zatím neopustili. "Nemůžu říct, že se na tabulku teď dobře dívá, protože bychom se rádi viděli úplně někde jinde, ale těší nás, že jsme se trochu odrazili. Spodek tabulky je však hodně vyrovnaný. Do konce základní části je ve hře ještě pár bodů. Věřím, že se nám podaří ještě něco vydolovat a připravit si lepší pozici do skupiny o udržení. Je to hodně nevyzpytatelné," přiznal v rozhovoru pro Gól třiatřicetiletý středopolař Lukáš Mareček.

Bývalý hráč Sparty, Anderlechtu, Heerenveenu i Lokerenu již dlouho nezažil, že by to bylo takhle vyrovnané. "Myslím, že je to lepší pro diváky, je to adrenalin pro hráče, bude se hrát do posledních kol o titul i o udržení. Ale samozřejmě v našem případě bych o záchranu do posledního kola hrát nechtěl. Prošli jsme si tím minulý rok, kdy jsme hráli baráž, a není to nic příjemného. Chtěl bych, abychom my rozhodli co nejdřív a Teplice si brzy zajistily záchranu," přidal odchovanec Zbrojovky.

Dvojnásobný vítěz belgické First Divison A i mistr české ligy se Spartou z ročníku 2013/2014 byl většinou zvyklý hrát zápasy o titul. "Když jsem přišel do Teplic, nečekal jsem, že budeme hrát druhou sezonu o udržení v lize. Bohužel to tak je. Já si ten tlak tolik nepřipouštím jako třeba někteří mladší. Už v baráži před rokem jsme se mladším spoluhráčům snažili pomoct, aby nebyli nervózní. Semkli jsme, pomohli jsme si. Jsem rád, že jsme to před rokem zvládli. Doufám, že letos se to nebude opakovat," zaznělo z úst hráče, který už působí na Stínadlech více než tři roky.

Před pár dny se žlutomodří odhodlali k výměně trenéra a Jiřího Jarošíka vystřídal na severu Čech Zdenko Frťala. Mareček to chápal jako nový impuls pro hráče a celý tým, s tím, že se všichni více semknou. "Má to nový náboj, všichni se chtějí ukázat a hrát. Trenér přijde s novými věcmi, něco změní, něco nechá. Ta změna se začíná postupně projevovat, udělali jsme pár výsledků. Ale není to tak, že luskne prstem a začneme vyhrávat. To vůbec ne. Pořád jsme ve stádiu poznávání, i když pan Frťala zná Teplice, když předtím působil u mládeže. Ale v kabině nebyl, takže pořád se poznáváme. I kvůli trenérovi by bylo potřeba ligu udržet, aby měl pak prostor s mužstvem dál pracovat," uzavřel Mareček, který v této ligové sezoně naskočil do jednadvaceti duelů a další dva starty zaznamenal v MOL Cupu.