eFotbal

To je úvod! Černý vystřelil Rangers tři body a Skotsko si nemůže vynachválit. Cítím se tu jako doma, září

To je úvod! Černý vystřelil Rangers tři body a Skotsko si nemůže vynachválit. Cítím se tu jako doma, září
To je úvod! Černý vystřelil Rangers tři body a Skotsko si nemůže vynachválit. Cítím se tu jako doma, záříFlashscore
Ideální start v novém angažmá zažívá český reprezentant Václav Černý. Pro fanoušky Rangers je po víkendu hrdinou, týmu Rangers vystřelil svým typickým gólem první tři body v sezoně proti Motherwellu. „Proto jsme ho sem přivedli,“ pochvaloval si po výhře 2:1 trenér Philippe Clement.
Reklama
Reklama

V týdnu stihnul za půl hodiny asistenci u jediného gólu v předkole Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev, v sobotu už poprvé slavil gól v barvách Rangers. Byla to Černého klasika, kdy levačkou obalil míč na vzdálenější tyč. „Snažil jsem se hledat prostory a například v gólové situaci se to povedlo dokonale. Zakončení bylo dobré, byla to povedená akce,“ popisoval situaci český rychlík.

V Hampden Parku, kde Rangers našli azyl, dokud na Ibrox Stadium nebudou dokončeny všechny pracovní práce, potěšil skoro padesát tisíc fanoušků! A spokojený byl pochopitelně i kouč. „To je důvod, proč jsme ho sem přivedli. Chtěli jsme posílit mužstvo tak, aby kolem našich mladých hráčů byli velcí hráči s kvalitou a zkušenostmi,“ chválil Clement Černého.

Hložek je na odchodu z Leverkusenu, tvrdí německý novinář. Fanoušci žasnou, zaskočila je cena

Ten pochopitelně také zářil spokojeností. První dojem bývá nejdůležitější a jemu se duel povedl na jedničku. „Samozřejmě mě to moc těší, hlavně tři získané body,“ postavil český reprezentant na první místo tým. Dost možná to nebyla jen fráze, začátek sezony Rangers byl totiž celkem rozpačitý. Nejprve remíza na Hearts, pak další s Kyjevem, výsledkově to nebylo ono. Teď už skotský velkoklub prostě musel naplno zabrat. „Potřebovali jsme to,“ přikývl Černý. „Je důležité začít doma dobře. Moc jsem si to užíval, nemohl jsem se dočkat, až začnu a budu hrát tyhle zápasy.“

Černý také promluvil o tom, jak se v klubu zabydlel. Musela to být rychlovka: 26. července podepsal smlouvu, 3. srpna už hrál a zápasy teď přibývají v rychlém sledu. „Musím říct, že mi všichni moc pomohli, abych se co nejrychleji usadil,“ chválil křídelník skotský klub. „Moc si toho vážím, cítím se tu už jako doma a mluvím i za svou rodinu, to je pro mě nejdůležitější. Teď už se jen soustředím na fotbal,“ vykládal český reprezentant.

Černý dal první gól za Rangers a rozhodl o vítězství ve skotské lize