eFotbal

Tohle se (ne)povedlo. Jak dopadly zimní posily Slavie?

Tohle se (ne)povedlo. Jak dopadly zimní posily Slavie?
Tohle se (ne)povedlo. Jak dopadly zimní posily Slavie?Flashscore
V prvním díle jsme se podívali na Spartu, ve druhém na Slavii. Ta měla o něco divočejší přestupové okno. I proto zmíníme jenom hráče, které si Jindřich Trpišovský a spol. nechali v kádru. Z výčtu tak vypadává Michal Tomič nebo Babacar Sy.
Reklama
Reklama
PETR HRONEK 

Petr Hronek prošel mládežnickou akademií Sparty. V roce 2013 ale přestoupil do Jablonce, kde si připsal jen jeden ligový start. Další v severočeském klubu ale nikdy nepřidal. Výrazně na sebe upozornil při hostování ve Vlašimi, kde si ho vyhlédla Příbram, v rozletu mu ale zabránilo nepříjemné zranění oka. 

V lednu roku 2016 středový záložník zakotvil v Jihlavě, proti Slovácku v lize poprvé skóroval a do konce ročníku 2015/16 přidal dalších pět přesných tref. O dva roky později přestoupil do Zlína, za který si zahrál i Evropskou ligu 

Poslední čtyři sezony patřil tento záložník k oporám Bohemians. Do Slavie přišel v zimě s podzimní bilancí 2+3. 

Přesun ale nevyšel. Do kádru se v podstatě nedostal a v lize naskočil jen do šesti utkání.  Většinu času trávil na lavičce nebo na tribuně, šestkrát hrál za druholigové béčko. Kuloáry se nese informace, že po něm touží Jablonec. 

DAVID PECH

David Pech je rodákem z Brandýsu nad Labem, kde s fotbalem začínal. Po roční zastávce v Zápech se vrátil zpět do domovského týmu, odkud v roce 2013 přestoupil do Mladé Boleslavi, jejíž dres až do zimy oblékal.

V uplynulém ligovém ročníku zapsal na podzim v 16 zápasech gól a asistenci, ani jednou nechyběl v základní sestavě. Pro trenéra Hoftycha byl jasnou volbou na pravé straně. Do Edenu přicházel s pověstí neúnavného hráče, který nevypustí jediný souboj a dokáže předvést kvalitní výkony jak v obraně, tak na kraji zálohy.

Ani tenhle přestup se ale zatím nejeví pozitivně. Jistě, byl to spíše nákup pro budoucnost, nicméně prvotní kroky si asi všichni představovali jinak. Dres slávistického áčka navlékl v lize jen sedmkrát, spíše se objevoval v béčku.

Velmi nahlas se hovořilo o tom, jak ho trenéři stáhli v Teplicích už po 35 minutách. Bude zajímavé sledovat, co bude dál.

© SK Slavia Praha

IGOH OGBU

Mladý nigerijský stoper do Slavie přišel z norského Lilleströmu, kde působil od ledna 2021. Nebylo to jeho první angažmá v Norsku, v roce 2018 přestoupil z nigerijského Gombe United FC do Rosenborgu, odkud dvakrát hostoval v druhé nejvyšší soutěži.

187 centimetrů vysoký stoper je dominantní v soubojích na zemi i ve vzduchu, umí zahrozit i směrem dopředu. Má skvělý rozsah přihrávek, umí přesně najít spoluhráče po celém hřišti i v náběhu za obranu.

Chvíli mu trvalo, než si na českou ligu zvykl, což bylo ovšem naprosto přirozené. Nicméně v momentě, kdy se sehrál se spoluhráči a zvykl si na prostředí, začal zářit. Ukazuje se, že tohle byla opravdu trefa.

Ogbu má všechny předpoklady k tomu, aby uspěl v těch největších ligách. Náš tip? Po další sezoně přestoupí ven.

© SK Slavia Praha

 CHRISTOS ZAFEIRIS

Mladý Nor přišel do Slavie z norského Haugesundu, kterému v uplynulé sezoně pomohl čtyřmi góly a pěti asistencemi k desátému místu v Eliteserien. Podílel se na více než pětině všech gólů týmu a byl vyhlášen nejlepším hráčem Haugesundu. 

Talentovaný záložník s fotbalem začal v Panathinaikosu Athény, v hlavním městě Řecka se i narodil. V devíti letech se pak s rodinou přesunul do Norska, kde fotbalově dospěl. 

O jeho služby mělo v zimě údajně zájem hned několik zájemců, mladý borec si však vybral Slavii. Pro tu nešlo o levný přestup, nicméně výhledově se to může ukázat jako velmi povedená investice. 

Zafeiris je totiž na první pohled fotbalista. Zní to jako fráze, ale je to tak. S míčem si nadmíru rozumí, jeho mrštnost a rychlost jsou také přednostmi. 

Pokud se mu povede blížící se EURO do jednadvaceti let, mohou se kolem něj začít motat movití zájemci už toto léto.

© SK Slavia Praha