eFotbal

Tomu se říká byznys! Bruggy prodají neznámé křídlo s profitem přes 40 milionů. Balík vysází City

Tomu se říká byznys! Bruggy prodají neznámé křídlo s profitem přes 40 milionů. Balík vysází City
Tomu se říká byznys! Bruggy prodají neznámé křídlo s profitem přes 40 milionů. Balík vysází CityFlashscore
Pokud tenhle přestup opravdu klapne, mohou v Bruggách nakoupit bedny šampaňského. V lednu 2022 totiž přivedli Tajona Buchanana za 7 milionů liber. Že vám to jméno nic neříká? Možná začne, Manchester City je ochotný zaplatit až 50 milionů!
Reklama
Reklama

O koho jde? Buchanana je kanadský reprezentant, který se prosadil v barvách New England Revolution v MLS. Uprostřed sezony 2021/22 zamířil za sedm milionů liber do belgického Club Bruggy, kde však statisticky nijak neexceluje. Za celou dobu má na kontě čtyři branky a pět asistencí.

A přesto portál Daily Star informuje, že Manchester City se něj zajímá. Pokud by ho chtěl v lednu podepsat, stálo by ho to neuvěřitelných 50 milionů liber. 

Buchanan by se jistě hodil do stylu fotbalu Pepa Guardioly, vzhledem k tomu, jak je tento 24letý hráč všestranný. Může hrát na křídle, na pozici krajního obránce nebo na pozici útočníka, který umí hrát dopředu, ale i zodpovědně bránit. Částka je sice pořádně přemrštěná, ale v Kanaďanovi musí něco být, jinak by po něm v létě nešla italská smečka v čele s Interem Milán.

V AC Milán slaví návrat legendy. Do akce se vrací Ibrahimović

Velký zájem má prý hlavně trenér Pep Guardiola. Španělský trenér, jehož tým má za sebou momentálně čtyři ligové zápasy bez vítězství, zoufale touží mít na pozici pravého křídla více možností.

Od chvíle, kdy Guardiola v létě přišel o Riyada Mahreze, který odešel do saúdskoarabské ligy, se mu nepodařilo najít jeho stálého nástupce - tuto roli převzali například Bernardo Silva nebo Phil Foden, ale zatím to nemá potřebný efekt. Buchanan, který může operovat i jako pravý krajní bek, splňuje kritéria, která Guardiola požaduje.