eFotbal

TOP 5 nejdražších Angličanů všech dob se letos už dvakrát měnilo!

TOP 5 nejdražších Angličanů všech dob se letos už dvakrát měnilo!
TOP 5 nejdražších Angličanů všech dob se letos už dvakrát měnilo!Flashscore
Anglická Premier League je považována za nejlepší soutěž světa a velkou kvalitu mají i samotní angličtí hráči. Není se proto co divit, že řada z nich v minulosti přestupovala za pořádný balík. Jak vypadá pořadí na prvních pěti místech, které se během tohoto přestupního termínu již dvakrát přepisovalo?
Reklama
Reklama
Mason Mount za 64,2 milionů eur z Chelsea do Manchesteru United (2023/24)

Nejčerstvějším jménem na tomto seznamu je Mason Mount, kterého si Manchester United pořídil za 64,2 milionů eur z londýnské Chelsea. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník za sebou nemá nejlepší sezonu, stejně jako celý klub. Na Old Trafford by na uplynulý ročník, ve kterém nastoupil do 24 prvoligových duelů, ve kterých dal jen tři góly a zapsal dvě asistence, rád zapomněl nějakým velkým úspěchem.

Jadon Sancho za 85 milionů eur z Dortmundu do Manchesteru United (2021/22)

Třiadvacetiletý levý křídelník zatím v Manchesteru nenaplňuje očekávaní, se kterými před dvěma lety z Borussie Dortmund přicházel. V minulé sezoně Premier League naskočil do 26 utkání, v nichž má bilanci 6+3. O moc lepší to nebylo ani loni (29 zápasů, tři góly a tři asistence). Přitom v Dortmundu to bylo něco jiného (8+12 ve 26 utkáních).

Foto: Manchester United

Harry Maguire za 87 milionů eur z Leicesteru do Manchesteru United (2019/20)

Ani příchod Harryho Maguira nebyl z kategorie nejvydařenějších. Stoper, za něhož vedení klubu utratilo 87 milionů eur se mnohem častěji prezentoval velkými chybami než kvalitními výkony. I proto nepatřil zrovna mezi oblíbence fanoušků Red Devils. V minulé sezoně odehrál v lize 16 zápasů, což je skoro o polovinu méně než rok předtím.

Foto: Manchester United

Jude Bellingham za 103 milionů eur z Dortmundu do Realu Madrid (2023/24)

Ve 20 letech má rodák ze Stourbridge na svém kontě už 24 reprezentačních startů a důvod je jasný. Jeho obrovská kvalita. Té si všimli i v Realu Madrid, kam před pár týdny za 103 milionů eur přestoupil. Za sebou má tři velmi vydařené sezony v dresu Dortmundu v německé Bundeslize. Další starty už ale bude zapisovat ve španělské LaLize, kde si od něj slibují velké věci.

Foto: Real Madrid

Jack Grealish za 117,5 milionu eur z Aston Villy do Manchesteru City (2021/22)

Vůbec nejdražším Angličanem všech dob je Jack Grealish. Sedmadvacetileté levé křídlo se po slabším začátku naplno etablovalo v Manchesteru City a nyní je nepostradatelnou částí sestavy Pepa Guardioly. V uplynulém ročníku Premier League odehrál 28 duelů, ve kterých vstřelil pět branek a dalších sedm připravil.

Foto: Manchester City