eFotbal

TOP 5 nejdražších příchodů do Chelsea v historii

TOP 5 nejdražších příchodů do Chelsea v historii
TOP 5 nejdražších příchodů do Chelsea v historiiFlashscore
Vedení Chelsea se v novodobé éře nebojí sáhnout hluboko do kapsy, aby přivedlo zvučná jména. Někdy je to trefa do černého, jindy to ale taková sláva nebyla. Jak vypadá seznam pěti nejdražších příchodů v historii celku ze Stamford Bridge?
Reklama
Reklama
5. Kepa Arrizabalaga – z Bilbaa v roce 2018 za 72 milionů liber

Když Thibaut Courtois odešel do Realu Madrid, museli Blues díru v brance nějak zalepit a volba padla na Arrizabalagu. V Londýně začal dobře, ale jeho výkony šly postupně hodně dolů. Po sérii chyb a roztržce s koučem Mauriziem Sarrim při střídání, upadl v nemilost. Nyní kryje záda Edouardu Mendymu.

4. Kai Havertz – z Leverkusenu v roce 2020 za 72 milionů liber

Za stejnou sumu přišel i Kai Havertz, jenž se v roce 2020 stal vůbec nejdražším hráčem Chelsea v historii. Ofenzivní záložník do Anglie dorazil s nálepkou jednoho z největších talentů Bundesligy, ale v novém angažmá ji potvrzoval jen sporadicky. Tak či tak se nesmazatelně zapsal do historie klubu, když ve finále Ligy mistrů 2021 proti Manchesteru City vstřelil vítěznou branku. Ve třiadvaceti letech má stále čas ukázat, co v něm je.

3. Wesley Fofana – z Leicesteru v roce 2022 za 72,4 milionů liber

Leicester sice svůj defenzivní klenot prodávat nechtěl, ale když Chelsea v prosinci vysázela na stůl více jak 72 milionů liber, tak souhlasil. Tento stoper působil v kádru Lišek jen dva roky, přičemž z toho druhého velkou část promarodil, ale ani to londýnský celek neodradilo. Někdejší opora St. Etienne by měla být náhradou za Thiaga Silvu, jenž už přeci jen není nejmladší.

2. Mykhailo Mudryk – ze Šachtaru v roce 2023 za 89 milionů liber

Vedení Blues vkládá do Mudryka velkou důvěru, i proto s ním uzavřelo kontrakt na 8,5 roku a investovalo do jeho příchodu 89 milionů liber. Ukrajinský dvaadvacetiletý levý křídelník prožívá výbornou sezonu. V Lize mistrů dal v šesti zápasech tři branky a na další dvě přihrál a v domácí soutěži měl ve 12 duelech bilanci 7+6. Je tedy jasné, co od něj za kanálem La Manche očekávají.

1. romelu Lukaku – z Interu v roce 2021 za 101,7 milionů liber

Historicky nejdražším příchodem Chelsea je Romelu Lukaku. Naneštěstí pro něj zapadl do kolonky trápících se forvardů, když mu příliš nevyšlo ani jedno ze dvou angažmá na Stamford Bridge. Belgický kanonýr nezapadl do stylu hry, který využíval Thomas Tuchel a musel vzít za vděk návratem do italské Serie A.