eFotbal

TOP 5 nejhodnotnějších reprezentačních výběrů, které nebudou chybět na MS v Kataru

TOP 5 nejhodnotnějších reprezentačních výběrů, které nebudou chybět na MS v Kataru
TOP 5 nejhodnotnějších reprezentačních výběrů, které nebudou chybět na MS v KataruFlashscore
FIFA v závěru června zveřejnila svůj aktualizovaných žebříček nejlepších zemí a rozhodně bylo možné spatřit několik překvapení. Nás ale v tomto případě zajímá, kdo se může pochlubit nejdražším týmem. Ve vyhodnocení se stal vděčným zdrojem server Transfermarkt a kdo se tedy vešel do elitní pětky?
Reklama
Reklama
5) Portugalsko (772 milionů eur)

Hvězdná družina kouče Fernanda Santose se dlouhodobě drží mezi elitou. Od roku 2016, kdy uspěla na evropském šampionátu ve Francii, vyrostlo v této jihoevropské zemi hned několik skvělých hráčů, ze kterých dnes reprezentace těží. Nechybí stále i Cristiano Ronaldo prokazující stále čich na góly. Nejdražší tváří týmu je aktuálně Bruno Fernandes, ale pozadu nejsou také Bernardo Silva nebo Rafael Leao.

4) Neměcko (825 milionů eur)

Další evropská velmoc, které se však na mezinárodním poli v posledních letech příliš nedaří. Dokládá i fakt, že jako jediný tým z nejdražší pětky nefiguruje zároveň v elitní desítce FIFA. Mohlo by se ale blýskat na lepší časy, neboť pod taktovkou Hansiho Flicka předvádí Němci atraktivní hru a také mají ve svých řadách těžké váhy. Hlavním esem je Joshua Kimmich z Bayernu, ale velmi vysokou tržní hodnotu si drží také Kai Havertz nebo Leon Goretzka.

3) Brazílie (1 miliarda eur)

Brazílie se v červnu vyhoupla do čela tabulky nejlepších zemí především díky tomu, že v kvalifikaci o světový šampionát v kataru neokusila hořkost porážky. Kouč Tite má k dispozici kádr plný individuální kvality, která hraje v Evropě v předních klubech těch nejlepších soutěží. I proto není překvapením, že kádr vykazuje hodnotu ve výši jedné miliardy eur. Nejblyštivější tváří je aktuálně Vinícius Júnior, který v jednadvaceti letech má cenovku 100 milionů eur. Pozadu není ani hvězda PSG Neymar nebo ve stejném klubu sloužící Marquinhos.

2) Francie (1,1 miliardy eur)

Francie má tak širokou hráčskou základnu, že by z toho dokázala postavit hned několik silných týmů. Není proto divu, že země galského kohouta patří vždy k velkým favoritům na mistrovské trofeje. Největší hvězdou národního výběru je bezesporu Kylian Mbappé, jehož cenovka se odhaduje na 160 milionů eur. Zajímavé tržní hodnoty mají ale i Christopher Nkunku nebo Kingsley Coman. Aktuální světový šampion bude chtít v Kataru navázat na úspěch z Ruska v roce 2018.

1) Anglie (1,3 miliardy eur)

Anglie se díky ztrátám v červnové Lize národů v tabulce propadla, ale stále se může pyšnit nejdražším kádrem na světě. Přišel ale už čas, aby tato silná generace získala cennou trofej. Blízko byla již v Rusku, také loni na Euru před vlastním publikem tomu nebylo daleko. Gareth Southgate nepokusí své svěřence vybičovat na světový turnaj v Kataru a spoléhat bude na esa jako Harry Kane, Phil Foden či Trent Alexander-Arnold.

Zdroj: transfermarkt.com