eFotbal

TOP 5 utkání uplynulého bundesligového ročníku

TOP 5 utkání uplynulého bundesligového ročníku
TOP 5 utkání uplynulého bundesligového ročníkuFlashscore
Sezóna německé Bundesligy je u konce. Po strhujícím závěrečném kole se z titulu opět raduje Bayern Mnichov. Pojďme si společně připomenout nejzábavnější duely uplynulého ročníku.
Reklama
Reklama
Frankfurt - Bayern Mnichov 1:6

Úvodní utkání celého bundesligového ročníku skončilo naprostou demolicí vítěze Evropské ligy. Úřadující šampion ve Frankfurtu svého soupeře vůbec nešetřil a už v první půli nasázel domácím pět branek. Dvě asistence si připsal Thomas Müller, svůj první gól v novém působišti zaznamenal Sadio Mané. 

Střídající Randal Kolo Muani, nakonec třetí nejlepší střelec Bundesligy, korigoval stav, ale závěr patřil opět hostům. Na konečných 1:6 svou druhou trefou v utkání uzavíral skóre Jamal Musiala. Tedy, jak už víme, autor mistrovské trefy ze sobotního klání v Kolíně nad Rýnem.

Werder Brémy - Frankfurt 3:4

V úvodních duelech nepůsobila defenziva Frankfurtu vůbec jistě. Už ve druhé minutě sice Mario Götze poslal hosty do vedení, jenže za čtvrthodiny byli v čele domácí Brémy. Kamadův gól byl kvůli ofsajdu odvolán, hosté se ale ještě do půle dostali zpět do hry. Kolo Muani nejprve vyrovnal a za sedm minut poté vrátil hostům vedení zpět Jesper Lindström.

Djibril Sow ihned po pauze opět zužitkoval skvělou přihrávku Kamady a definitivně rozhodl o vítězství Frankfurtu. V nastavení snížil z penalty nejlepší střelec soutěže Niclas Füllkrug, na vyrovnání už ale Brémy nedosáhly. 

Bayern Mnichov - Werder Brémy 6:1

92 branek v sezóně je samozřejmě nejlepším ofenzivním počinem. Bayern Mnichov si po Frankfurtu stejně poradil i s Brémami, tentokrát v rámci 14. kola. Opět se v podání mistra jednalo o fantastickou první půli.

Účet utkání nastartoval Musiala, za hosty ale o čtyři minuty později vyrovnal Anthony Jung a poté přišly další dva negativní momenty pro favorita. Penaltu neproměnil Choupo-Moting, následně musel Julian Nagelsmann stáhnout zraněného Sadia Maného. Přesto poté přišla krasojízda Bayernu.

Během šesti minut skóroval dvakrát Serge Gnabry a další trefu obstaral Leon Goretzka. V závěrečné desetiminutovce hattrick završil zmíněný Gnabry a prosadil se také střídající Mathys Tel, který se po přestupu z Rennes dočkal pěti branek.  

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 4:2

Jeden z duelů, kde se rozhodovalo o mistrovském titulu. V rámci 26. kola přijel do Allianz Arény Dortmund a měl jediný cíl - po čtyřech letech Bayern porazit a a po šesti uspět na půdě favorita. To se ale nestalo.

A opět o tom rozhodl drtivý úvod mistra. Ve 13. minutě vyrobil obrovskou hrubku Gregor Kobel a vlastní trefou dal Mnichovu vedení. O pět minut později skóroval kapitán Thomas Müller a stejný hráč přidal za dalších pět minut druhou branku. Dortmund reagoval několika změnami, místo toho přišla ihned po pauze trefa Kingsleyho Comana. Bylo rozhodnuto.

Emre Can z penalty a střídající Donyell Malen sice snížili na konečných 4:2, pevnost jménem Allianz Aréna ale opět zůstala pro Borussii nedobytnou. 

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 3:3

A na závěr jeden z rozhodujících momentů sezóny aneb jak se Borussia Dortmund připravila o titul. Samozřejmě, pokud by doma zdolala v závěrečném kole Mohuč, nemusela nic řešit. Dva body ale ztratila také ve Stuttgartu.

Dortmund šel ve Stuttgartu velmi brzy do dvougólového vedení po zásazích Sebastiana Hallera a neustále se zlepšujícího Donyella Malena. Následně navíc červenou kartu inkasoval domácí bek Konstantinos Mavropanos a zdálo se, že o vítězi je jasno.

Hosté ale ve druhé půli naprosto zkolabovali a dopustili vyrovnání. Šest minut před koncem duelu se o srovnání postaral Josha Vagnoman. Borussia dokázala reagovat a zásluhou střídajícího Giovanniho Reyny opět vedla. Minutu po avizovaném nastavení ale nečekaně vypálil Silas a připravil Dortmund o vítězství. A nyní víme, že také o mistrovský titul.