eFotbal

TOP 7 hvězd z pole, které okolnosti donutily přesunout se mezi tři tyče a navléct si brankářské rukavice

TOP 7 hvězd z pole, které okolnosti donutily přesunout se mezi tři tyče a navléct si brankářské rukavice
TOP 7 hvězd z pole, které okolnosti donutily přesunout se mezi tři tyče a navléct si brankářské rukaviceFlashscore
K příležitosti dvacátého výročí od slavného dne, co se Jan Koller postavil mezi tři tyče, kde si naostro vyzkoušel pozici brankáře Borussie Dortmund, jsme pro vás zabrouzdali v historii, abychom si připomenuli, kdy se téže scénář opakoval i u jiných slavných hráčů.
Reklama
Reklama
1964, Pelé

Pelé, vlastním jménem Edson Arantes do Nascimento, je dodnes mnohými lidmi považován za nejlepšího útočníka celé fotbalové historie. I on ovšem poznal, jaké to je stoupnout si v ostrém utkání do branky.

V roce 1964 Pelé vstřelil proti Gremiu hattrick, načež šel bránit vlastní svatyni, kde nahradil vyloučeného gólmana Gilmara. Santos duel vyhrál 4-3.

 

2006, John Terry

V roce 2006 se konalo utkání mezi Chelsea a Readingem. Ke smůle Blues se ovšem nejprve památně zranil Petr Čech a následně i Carlo Cudicini, což poslalo slavného obránce Johna Terryho mezi tři tyče. Chelsea se následně radovala z výhry 1:0.

2008, Rio Ferdinand

O jeden z nejvíce známých anglických počinů, kdy si hráč stoupnul do brány, se postaral v roce 2008 bývalý stoper Rudých ďáblů Rio Ferdinand.

Situace to byla vskutku smolná a napjatá. Brankář Edwin van der Saar se tehdy zranil a náhrada v podobě Tomasze Kuszczaka se nechala vyloučit, načež šel bránu Manchesteru United hájit Rio Ferdinand. Ten bohužel nechytil penaltu a United padli 0:1 s Portsmouthem.

2014, Harry Kane

Harry Kane je považován za jednoho z nejlepších útočníků anglické reprezentace, i on si však vyzkoušel pozici brankářské jedničky. Stalo se tak v roce 2014 během zápasu Evropské ligy proti Asterasu.

Brankář Hugo Lloris se v daném klání nechal vykartovat a Tottenham již neměl k dispozici žádná střídání. Do branky tedy musel Harry Kane, který za svá záda pustil jeden gól. I tak si Spurs odnesli pohodovou výhru 5-1.

2018, Dani Alves

Ačkoliv pouze na pár desítek sekund, ale i tak. V roce 2018 se během pohárového utkání PSG s FC Sochaux-Montbéliard nechal vyloučit Kevin Trapp. Brankářské rukavice si tedy na závěr hrací doby oblékl Dani Alves, který si už jen počkal na potvrzení výhry 4-1.

2019, Kyle Walker

Manchester City hrál v roce 2019 zápas Ligy mistrů proti italské Atalantě Bergamo. Původní brankářská jednička Ederson byla zraněna a náhradník v podobě Claudia Brava viděl červenou kartu.

Kyle Walker tedy přišel do hřiště jako střídající hráč, oblékl si brankářské rukavice, do kterých lapil nebezpečný přímý kop. Následně byl v pozoru ještě při jednom zákroku a svému týmu zajistil remízu 1-1.

2002, Jan Koller

Na závěr samozřejmě nemůže chybět české ofenzivní eso, které kdysi působilo v Borussi Dortmund. Přesně 9. listopadu v roce 2002 si Jan Koller v 66. minutě utkání nasadil rukavice a postavil se mezi tři tyče, kde nahradil vyloučeného Jense Lehmanna.  

Borussia v ten moment prohrávala s Bayernem 1:2 a byla oslabena o jednoho muže v poli. S Honzou v bráně sice už žádné další góly neinkasovala, ale bohužel také již nepřidala.  

Jeden z nejlepších individuálních výkonů českého hráče v historii TOP 5 evropských lig slaví přesně 20 let