eFotbal

Tottenham díky plodné druhé půli porazil West Brom, Liverpool ve šlágru marně vzdoroval Citizens

Tottenham díky plodné druhé půli porazil West Brom, Liverpool ve šlágru marně vzdoroval Citizens
Tottenham díky plodné druhé půli porazil West Brom, Liverpool ve šlágru marně vzdoroval CitizensFlashscore
Arsenal v sobotu odpoledne nestačil na Aston Villu. Burnley v sestavě s Matějem Vydrou poté remizovalo s Brightonem, Newcastle zase porazilo Southampton. West Ham remizoval s Fulhamem. Everton v dramatickém utkání remizoval na hřišti Manchesteru United 3:3.
Reklama
Reklama

Arsenal ve vloženém kole tento týden po nepovedeném druhém poločase prohrál s Wolves 1:2, reputaci si ale na hřišti Aston Villy nespravil. Villans skórovali už ve druhé minutě a skóre 1:0 vydrželo až do závěrečného hvizdu. Gunners tak prohráli podruhé v řadě a pohybují se stejně jako Aston Villa, která v posledních zápasech střídá výhry a prohry, ve středu tabulky.

Burnley doma v záchranářském souboji prohrávalo proti Brightonu 0:1, ve 36. minutě se totiž trefil hostující Dunk. Domácí tým, za který nastoupil i český reprezentační útočník Matěj Vydra a vydržel na hřišti celých devadesát minut, ovšem v 53. minutě srovnal, konečné skóre 1:1 stanovil Vydrův spoluhráč Gudmundsson.

Southampton potvrdil na hřišti Newcastlu mizernou formu a po ostudném debaklu 0:9 na Old Trafford nestačil ani na Newcastle, tentokrát ovšem "pouze" 2:3. Newcastlu se vydařil první poločas, který vyhrál 3:1, dva góly zaznamenal Almiron. Saints sice po poločase snížili na 3:2 a vyrovnání viselo na vlásku, nakonec ale nepřišlo ani přesto, že Newcastle hrál od 50. minuty bez Hendrickse. 

West Ham se letos nacházel ve skvělé formě a s výjimkou duelu s Liverpoolem vyhrál od Nového roku zatím úplně vše. Ve skvělé formě se nacházeli i Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří nastoupili v základní sestavě. Duel žádnou branku nenabídl, v sedmé minutě nastavení byl ale vyloučen Tomáš Souček za to, když naprosto omylem udeřil protihráče loktem. 

Motivovaní Rudí ďáblové po výhře 9:0 nad Southamptonem hostili silný Everton a v poločase vedli zásluhou Cavaniho a Fernandese 2:0, Toffees se ale nevzdali a díky Doucorému a Jamesovi Rodríguezovi srovnali na 2:2. Vedení na stranu Red Devils vrátil Scott McTominay, Everton ale nakonec alespoň bod za remízu na Old Trafford přece jen vyválčil, v nastavení se za pět minut dvanáct trefil obávaný kanonýr Karamelek Dominic Calvert-Lewin. Pro Red Devils je to velká komplikace v boji o titul, pro Everton je to ale naopak cenný bod v boji o Ligu mistrů.

Londýnský Tottenham se dočkal zisku tří bodů, když v nedělním programu Premier League dokázal na své půdě porazit West Brom 2:0. Svěřenci kouče José Mourinha udeřili až ve druhém poločase, kdy v krátkém sledu složili zkoušku z efektivity Kane a Sone.

Liverpool utrpěl další ligovou porážku, když ve šlágru kola přivítal na Anfield Road Manchester City. Po bezbrankové první půli se hosté dostali do vedení zásluhou Gündogana. Salah sice poté srovnal z pokutového kopu, ale německý legionář vrátil Citizens vedení. Náskok pak pojistili Sterling a Foden.

Londýnská Chelsea udeřila proti Sheffieldu v závěru první půle, kdy otevřel skóre Mount. Po změně stran se však domácí dočkali vyrovnání, když si Rüdiger připsal vlastí gól. O čtyři minuty později však vrátil Blues vedení Jorginho z penalty.

Premier League, 23. kolo:

Aston Villa - Arsenal 1:0 (1:0) Branka: 2. Watkins

Burnley - Brighton 1:1 (0:1) Branky: 53. Gudmundsson - 36. Dunk

Newcastle United - Southampton 3:2 (3:1) Branky: 16. Willock, 26. a 45+4. Almiron - 30. Minamino, 48. Ward-Prowse Červená karta: 50. Hendricks (Newcastle United)

Fulham - West Ham United 0:0 (0:0) Červená karta: 90+7. Souček (West Ham United)

Manchester United - Everton 3:3 (2:0) Branky: 24. Cavani, 45. Fernandes, 70. McTominay - 49. Doucoré, 52. James, 90+5. Calvert-Lewin

Tottenham - West Brom 2:0 (0:0)Branky: 54. Kane, 58. Son

Wolverhampton - Leicester 0:0 (0:0)

Liverpool - Manchester City 1:4 (0:0)Branky: 63. Salah z penalty - 49. a 73. Gündoğan, 76. Sterling, 83. Foden

Sheffield United - Chelsea 1:2 (0:1)Branky: 54. vlastní Rüdiger - 43. Mount, 58. Jorginho z penalty