eFotbal

Trable nad pozicí hvězdy Blues Havertze? Pořád si tím nejsem jistý, neskrývá nejasnosti Tuchel

Trable nad pozicí hvězdy Blues Havertze? Pořád si tím nejsem jistý, neskrývá nejasnosti Tuchel
Trable nad pozicí hvězdy Blues Havertze? Pořád si tím nejsem jistý, neskrývá nejasnosti TuchelFlashscore
Německý supertalent ve službách londýnské Chelsea pomalu ale jistě začíná naplňovat svůj potenciál. Ovšem otazník stále visí nad jeho pozicí.
Reklama
Reklama

„Pořád si nejsem jistý. Vidím v něm typ hráče jako byl Dennis Bergkamp, Robin van Persie či Dimitar Berbatov. Může hrát ofenzivního záložníka, protože má dobré náběhy, ale má také volnost na pozici devítky a vytváří přetlak, když se uvolní na jednu stranu a nabíhá do malého vápna. Má dobré načasování,“ rozpovídal se trenér Chelsea Thomas Tuchel, jehož slova nabídl facebookový profil FC Chelsea CZ/SK (aktuální informace).

„Když jsem s PSG sledoval Leverkusen, protože měli zajímavý kádr, nechali ho hrát na pozici devítky. Já ho se svým realizačním týmem sledoval ve finále poháru proti Bayernu nebo tak něco a říkal jsem si: 'Tohle by pro něj mohla být dobrá role. Uvidíme.' Je zvyklý hrát z půlky hřiště, díky čemuž je velmi pohyblivý,“ podotkl německý kouč.

Kai Havertz přestoupil do Chelsea v létě 2020 a stihl odehrát už 84 soutěžních zápasů, ve kterých se dvaadvacetkrát radoval ze vstřeleného gólu.

Zdroj: chelseafc.com, facebook.com/stamfordbridge1905