eFotbal

Trápící se giganti? Bez formy je dvojice z Anglie i specialista na Evropskou ligu

Trápící se giganti? Bez formy je dvojice z Anglie i specialista na Evropskou ligu
Trápící se giganti? Bez formy je dvojice z Anglie i specialista na Evropskou liguFlashscore
V LaLize válí oba velikáni, daří se Bayernu Mnichov, v Anglii je zase spoleh na Manchester City. Ne všechny velké týmy však zažívají ideální start do sezony. Hovořit by to tom mohla například dvojice z Anglie či rivalové z Říma. Nejásají ani v Seville.
Reklama
Reklama
CHELSEA A MANCHESTER UNITED

Oba týmy mají ty nejvyšší ambice, oba se ale trápí. Až nečekaně. Chelsea v létě opět utratila spoustu peněz, nicméně za nepotřebné hráče jich také dost utržila. Jinými slovy, kabinou se bez nadsázky prohnal hurikán, který smetl většinu zavedených pořádků.

Tým trenéra Maurica Pochettina je velmi mladý, což by mohla být omluva. Fanouškům však dochází trpělivost. Blues jsou až čtrnácti, v sezoně vyhráli jednou, a to doma proti neškodnému nováčkovi z Lutonu. Průměr jedné vstřelené branky na zápas také není extra povzbudivý.

O trochu lépe jsou na tom Red Devils, ti dali gólů šest místo pěti. Jsou také lepší o jednu příčku, ale to jsou spíše hořká pozitiva. United vypadají rozklíženě, na hřišti jim to nelepí a v kabině se prý mají objevovat první rozkoly.

Trenér Ten Hag přitom v létě dostal vše, co chtěl. Brankáře, střední záložníky i borce na hrot. 

Foto: Chelsea FC

UTRÁPENÍ ŘÍMANÉ

Podobná je i situace v Itálii, kde se nenávidění rivalové z Říma mohou utěšovat navzájem. Lazio i AS totiž začali ročník bídně.

Lazio absolutně nezachytilo začátek soutěže, když padlo se dvěma slabými soupeři, kterými bylo Lecce a Janov. Fanoušci byli nejen naštvaní, ale také se báli, co bude dál. Soubor trenéra Sarriho totiž čekal zápas v Neapoli a proti Juventusu. Zatímco ten první trochu překvapivě zvládli za tři body, ten druhý už ne. I proto jsou patnáctí.

Podobně je na tom soubor Mourinha. Ten je sice dvanáctý, ale jásat také nemůže. Doma prohrál s AC a remizoval se Salertanitou, venku prohrál na Veroně. Tým posilněný o střelce Lukaka si ale spravil chuť o víkendu, kdy konečně zabral za tři body. Skóre 7:0 sice působí skvěle, ale bylo to proti Empoli, které je neškodné a zatím v ročníku nedalo ani jeden gól.

Foto: AS Roma

EXPERT NA EVROPSKOU LIGU V TRABLÍCH

Stejně jako loni, i letos zažívá Sevilla otřesný start. Na úvod LaLigy třikrát v řadě prohrála. Nebylo to přitom o extra špatných výkonech, vždy rozhodnul jeden gól. 

Tým, který má tradičně vysoké ambice, je v posledních letech ve Španělsku spíše „do počtu“. Nemusí to mít nutně pejorativní nádech, jelikož z posledních deseti sezon ovládl tento klub hned pětkrát Evropskou ligu. Tahle soutěž mu prostě svědčí.

Doma je to o něco horší, což tedy potvrdil i začátek této sezony. O víkendu ale Sevilla konečně zvítězila, doma přetlačila 1:0 Las Palmas a dostala se mimo sestupové pásmo.

Stále je ale co zlepšovat.

Foto: FC Sevilla