eFotbal

Trávník: Turecký styl mi vyhovuje, mám v ofenzivě prostor. Je příjemnější, když mi nestojí za zády 2 hráči jako v Česku

Trávník: Turecký styl mi vyhovuje, mám v ofenzivě prostor. Je příjemnější, když mi nestojí za zády 2 hráči jako v Česku
Trávník: Turecký styl mi vyhovuje, mám v ofenzivě prostor. Je příjemnější, když mi nestojí za zády 2 hráči jako v ČeskuFlashscore
Zatímco ve Spartě sedmadvacetiletý středopolař Michal Trávník až tak důležitou součástkou nebyl, v Kasimpase je tomu jinak a v Süper Lig zatím zasáhl do všech dosavadních osmi utkání, které navíc v září a říjnu okořenil brankami do sítí Konyasporu a Fenerbahce.
Reklama
Reklama

Jaké to vyvolalo ohlasy? "Jsem v pohodě, na hřišti se cítím dobře, což jsem podtrhnul těmi brankami. Ale jestli jsou ohlasy na moje výkony v tureckých médiích příznivé, nemůžu říct. Turečtinou zatím tak dobře nevládnu. Jsem v Kasimpase krátce, rozumím jen základním slovíčkům. Znám pozdravy, číslovky. Některým fotbalovým pokynům rozumím, ale pokud bych měl s někým vést rozhovor, to ne. V klubu máme překladatele, který nám, zahraničním hráčům, tlumočí do angličtiny. Jinak by to tady dohromady asi příliš nefungovalo," objasnil na webu gol.cz bývalý středopolař Slovácka či Jablonce.

Co srovnání české a turecké nejvyšší soutěže? "Turecká liga je jiná než česká. V Česku se hraje víc týmově, klade se důraz na taktiku. V Turecku jsou zápasy otevřené, od první do poslední minuty se hraje nahoru dolů. Myslím, že turecký styl mi vyhovuje. Mám v ofenzivní fázi prostor. Je příjemnější, když mi nestojí za zády dva hráči, jako je tomu v české lize," přidal na stránkách Gólu spoluhráč vrstevníka Tomáše Břečky. "Je pro mě příjemné, že v Kasimpase působí už nějaký čas stoper Tomáš Břečka. Známe se dlouho. Pomáhal a nadále mi strašně moc pomáhá. Všechno se mnou zajišťoval, než jsem našel pro rodinu bydlení, byl jsem u Tomáše. Radí mi také s dopravou po Istanbulu, ukázal mi kde, co je. Díky němu byla pro mě aklimatizace výrazně jednodušší, než kdybych byl v Kasimpase sám."

A co srovnání zázemí aktuálně šestnáctého celku turecké ligy se Střelnicí či Letnou? "Musím říct, že jsem hodně mile překvapený. Klub má opravdu perfektní, nádherné zázemí. K dispozici je všechno, co profesionální fotbalista potřebuje. Podmínky jsou ideální, v tomto směru jsem moc spokojený. Teď ještě, aby to mužstvu klapalo na hřišti. Kasimpasa se v uplynulé sezoně zachraňovala, další podobnou zkušenost zažít nechce. Cílem je střed tabulky, bohužel to na něj zatím nevypadá. Ale měli jsme poměrně těžký los. Až po reprezentační pauze narazíme na týmy, které jsou kolem nás. Tam se ukáže, jak na tom jsme," uzavřel na gol.cz Trávník, jehož tým, který čeká na triumf šest zápasů v řadě, přivítá po mezinárodní přestávce na poslední Göztepe.

Král z lavičky ve West Hamu neplaší: Všechno je pro mě nové. Je potřeba makat více a intenzivněji

Zdroj: gol.cz