eFotbal

Trend je neúprosný. Mancini má z Itálie namířeno do Saúdské Arábie

Trend je neúprosný. Mancini má z Itálie namířeno do Saúdské Arábie
Trend je neúprosný. Mancini má z Itálie namířeno do Saúdské ArábieFlashscore
Bývalý kouč italské reprezentace Roberto Mancini bude trénovat fotbalisty Saúdské Arábie. Podle médií odletí osmapadesátiletý trenér v pondělí do Rijádu, kde podepíše tříletou smlouvu. Gazzetta dello Sport uvedla, že si Mancini v nové funkci vydělá celkově 90 milionů eur (2,2 miliardy korun).
Reklama
Reklama

Mancini odstoupil z pozice trenéra italských fotbalistů před dvěma týdny po pětiletém působení, během něhož dovedl "Azzurri" k titulu mistrů Evropy, ale nepostoupil s nimi na mistrovství světa do Kataru. Nahradil ho bývalý kouč mistrovské Neapole Luciano Spalletti.

"Psal jsem historii v Evropě. Teď nastal čas psát historii se Saúdskou Arábií," uvedl Mancini ve videu zveřejněném saúdskoarabskou fotbalovou federací. Poprvé své nové svěřence povede v zářijových přípravných zápasech proti Kostarice a Koreji. Oba duely se budou hrát v Newcastlu na stadionu tamního klubu Premier League, jehož většinovým majitelem je saúdskoarabský investiční fond.

U reprezentace Saúdské Arábie skončil v březnu francouzský trenér Hervé Renard. Národní tým země, jež v posledních měsících investuje do sportu obrovské částky, bude na začátku příštího roku útočit na čtvrtý asijský titul na kontinentálním šampionátu v Kataru.

Mancini bude trénovat druhé národní mužstvo v kariéře. Před italskou reprezentací vedl Fiorentinu, Lazio Řím, Inter Milán, Manchester City, Galatasaray Istanbul a Zenit Petrohrad. Jako hráč absolvoval někdejší útočník Sampdorie Janov či Lazia v národním týmu 36 utkání a dal čtyři góly.