eFotbal

Trenér Straka načal angažmá na Slovensku úspěšně, s Trenčínem zvítězil

Trenér Straka načal angažmá na Slovensku úspěšně, s Trenčínem zvítězil
Trenér Straka načal angažmá na Slovensku úspěšně, s Trenčínem zvítězilFlashscore
Trenér František Straka načal angažmá u fotbalistů Trenčína úspěšně. Jeho svěřenci ve slovenské lize ve 3. kole nadstavbové skupiny o udržení zvítězili na hřišti posledního Liptovského Mikuláše 2:0 a poskočili na čtvrté místo, které jako první zajišťuje přímou záchranu.
Reklama
Reklama

Utkání, hrané v Popradu, rozhodl dvěma góly ve druhém poločase Bainovič. Mezi jeho trefami neproměnil penaltu domácí záložník Bartoš. Trenčín vyhrál v lize poprvé od loňského října po 10 zápasech.

Čtyřiašedesátiletý Straka nahradil koncem března Mariána Zimena, jenž byl odvolán po sérii špatných výsledků. Trenčín povede do konce sezony. Ve skupině o udržení čeká jeho mužstvo ještě sedm utkání, Trenčín je navíc i v semifinále národního poháru.

Bývalý reprezentační obránce Straka trénoval předtím naposledy druholigový Třinec, kde skončil předloni v srpnu. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Na Slovensku už koučoval Slovan Bratislava a v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.