eFotbal

Trest za třetiligovou ostudu. Hráči Baníku Most - Souš budou do konce sezony platit lístky fanouškům

Trest za třetiligovou ostudu. Hráči Baníku Most - Souš budou do konce sezony platit lístky fanouškům
Trest za třetiligovou ostudu. Hráči Baníku Most - Souš budou do konce sezony platit lístky fanouškůmFlashscore
Dostali nařezáno a tvrdě za to zaplatí. Porážka v derby s teplickou rezervou 2:5 ve třetí lize vyjde tým FK Baník Most-Souš draho. Hráči totiž zaplatí vstupenky všem fanouškům, kteří se rozhodnou navštívit čtyři třetiligové duely FK Baník Most-Souš, které zbývají do konce sezony. "Vzhledem k teplické blamáži nabízejí hráči jako omluvu fanouškům volný vstup na poslední dvě domácí utkání, stejně tak na dva zbývající zápasy venku. Vstupenky budou uhrazeny ze strany hráčů," uvádí se na stránkách klubu.
Reklama
Reklama

Most v sobotu podle klubových stránek v zápase proti FK Teplice B podal podprůměrný výkon a korunoval pokles jarních výkonů, kde na domácím stadionu nedokázal zvítězit počtvrté v řadě. "Po hodině hry jsme s teplickou rezervou prohrávali již 0:5, když soupeř působil kompaktněji a těžil zejména z rychlých brejků doplněných defenzivními chybami mosteckých hráčů," popisují zástupci Mostu víkenodvý krach.

Baník tak zpackal velmi dobře rozehranou sezunu, kdy se už začínalo mluvit i o možném návratu do druhé nejvyšší soutěže. "V jarním průběhu se však tým potýká s poklesem sportovní formy a s nebývalými defenzivními výpadky," stojí na stránkách klubu.

"Vstupenka u nás stojí padesát korun a na normální zápas přijde tak 250 fanoušků, tak si to můžete spočítat, na kolik to hráče vyjde," říká sekretář klubu Petr Černý. Suma, kterou by hráči mohli zaplatit, by se tedy mohla na nejbližší duel, kdy budou soupeřem Přepeře, vyšplhat na dvanáct a půl tisíce korun.

To příště přijede oblastní rival z Ústí nad Labem a návštěva by mohla být i dvojnásobná, hráči budou platit i za fanoušky hostujícího týmu. "To už by kluky mohlo bolet víc. Mají u nás za zápasy nějaké prémie a ten výkon nebyl dobrý, tak jsme je chtěli nějak vyburcovat," dodává Černý.

"Sezona je stále hodnocena jako nadstandardní, přesto poslední výsledky jsou alarmující," píše klub. Za poslední domácí výbuch ale hráči zaplatí. "O postup nehrajeme, na tým sedla deka, to zná každý, kdo hraje fotbal. Nic nevypouštíme a proti silným soupeřům ale máme šanci se ukázat a napravit si reputaci," doplňuje sekretář momentálně pátého klubu skupiny B ČFL.