eFotbal

Třetí hrací den: Anglie vyřídila Chorvatsko, Rakousko přepsalo svou historii a Tulipáni přestříleli Ukrajince!

Třetí hrací den: Anglie vyřídila Chorvatsko, Rakousko přepsalo svou historii a Tulipáni přestříleli Ukrajince!
Třetí hrací den: Anglie vyřídila Chorvatsko, Rakousko přepsalo svou historii a Tulipáni přestříleli Ukrajince!Flashscore
Fotbalisté Anglie mají za sebou skvělý vstup do evropského šampionátu. V prvním utkání skupiny D porazili houževnaté Chorvatsko 1:0, o čemž v 57. minutě rozhodl Raheem Sterling. Ve skupině C pak Rakousko přehrálo Severní Makedonii 3:1 a tři body oslavilo po triumfu 3:2 nad Ukrajinou také Nizozemsko.
Reklama
Reklama

ANGLIE - CHORVATSKOPanovaly obavy, jak se Angličané na úvod popasují s neúprosným tlakem fanoušků i faktem, že jim začátky Eura tradičně vůbec nevycházejí. Tentokrát to však bylo od začátku jiné!Svěřenci trenéra Garetha Southgatea na svého soka vlétli a už po pár minutách mohl míč na místo určení dopravit Phil Foden, povedenou ranou však trefil pouze tyč.Anglie si proti těžkopádným Chorvatům vytvářela další šance, svého jediného zásahu se však dočkala až v 57. minutě, kdy se po rychlé akci prosadil Raheem Sterling. Následně se mohl trefit i hvězdný šutér Harry Kane, po prudké nahrávce však přestřelil a pak se ještě lehce zranil nárazem do tyče.Závěrečný tlak Chorvatů už Angličané vcelku v pohodě ubránili a zaslouženě zvítězili 1:0.RAKOUSKO - SEVERNÍ MAKEDONIEV prvním nedělním utkání skupiny C pak Rakousko narazilo na Severní Makedonii, pro kterou šlo vůbec o premiérovou účast na evropském šampionátu. A byť nakonec vyšla s prázdnou, svým nasazením a dlouho i výkonem fanoušky jistě nezklamala. Do vedení šli však naši geografičtí sousedé, když v 18. minutě skóroval po nadýchaném centru Sabitzera Stefan Lainer. I nadále bylo Rakousko lepším týmem na hřišti, chvíli poté je však po nedorozumění v defenzivě vytrestal nejzkušenější hráč soupeře Goran Panděv.Na bodový zisk to Makedoncům ale nestačilo. V 78. minutě se po přesném centru čerstvé posily Realu Madrid Davida Alaby prosadil Michael Gregoritsch a bylo vymalováno. V závěru pak triumf svého týmu pojistil ještě Marko Arnautovič.Vůbec poprvé na evropském šampionátu tak Rakousko vstřelilo v utkání více než jeden gól. NIZOZEMSKO - UKRAJINAHned třikrát se do sítě soupeře trefili i Nizozemci, kteří v utkání s Ukrajinou potvrdili roli favorita. Zajímavé je, že v utkání padlo hned pět branek a všechny až ve druhé půli.Jako první se prosadili Holaňďané, když po 52 minutách dorazil do sítě míč vyražený jinak výtečným gólmanem Buščanem Giorginio Wijnaldum. A po trefě Weouta Weghorsta to za chvíli později bylo dokonce už 2:0.Kdo ale čekal, že Nizozemci pak dovedou zápas k pohodlnému vítězství, ten musel být trochu v šoku. V 75. minutě totiž krásně zakroutil míč do šibenice Andrij Jarmolenko, následně se navíc po standardce hlavou prosadil i Roman Jaremčuk. Na vytoužený bod však Ukrajina stejně nedosáhla, neboť pět minut před koncem se taktéž hlavou trefil i Denzel Dumfries a na jeho gólovou tečku už armáda Andreje Ševčenka odpovědět nestihla.Euro 2020 - skupina D:Anglie - Chorvatsko 1:0 (0:0) - LondýnBranky: 57. Sterling.Euro 2020 - skupina C:Rakousko - Severní Makedonie 3:1 (1:1) - BukurešťBranky: 18. Lainer, 78. Gregoritsch, 89. Arnautovič - 28. Panděv.Nizozemsko - Ukrajina 3:2 (0:0) - AmsterdamBranky: 52. Wijnaldum, 59. Weghorst, 85. Dumfries  - 75. Jarmolenko, 79. Jaremčuk.