eFotbal

Třetí země a celkově osmý zahraniční klub kariéry. Zima bude nově chytat v rumunské Lize I

Třetí země a celkově osmý zahraniční klub kariéry. Zima bude nově chytat v rumunské Lize I
Třetí země a celkově osmý zahraniční klub kariéry. Zima bude nově chytat v rumunské Lize IFlashscore
Devětadvacetiletý strážce svatyně Lukáš Zima se může těšit na třetí zahraniční misi kariéry. Před pár dny se totiž stal hráčem rumunského klubu ACS Petrolul 52 Ploiesti.
Reklama
Reklama

Jak také zaznělo na webu fcpetrolul.ro, bývalý mládežnický reprezentant s patnácti starty za jednadvacítku, jenž nikdy nechytal českou ligu, se připojil ke žlutomodrému mužstvu na soustředění ve slovinském Rogle.

Někdejší junior Slavie strávil největší část dosavadní kariéry na Apeninském poloostrově, kde postupně prošel adresami jako Janov, Reggiana, Venezia, Mantova, Perugia a Livorno.

Nikdy se však nestal stabilní jedničkou svého klubu. V Serii A čekal na jakékoliv vystoupení marně, v Serii B absolvoval jednatřicet soubojů a v Serii C hájil tři tyče pětadvacetkrát. V Coppa Italia mu pak napočítali tři starty.

Od léta 2021 byl 196 centimetrů vysoký rodák z Hradce Králové součástí Venla, za nějž odchytal ve druhé nizozemské lize celkem 24 zápasů.

Na nové adrese by měl bojovat o vytížení s tandemem Leinter a Vâlceanu. "Jsem rád, že jsem tady. Chci, abychom vyhráli co nejvíce zápasů a společně dokázali důležité věci," pronesl po podpisu klubu, který byl založen v roce 2016 a domácí duely absolvuje na stadionu Ilie Oană pro necelých 16 tisíc diváků.

První zápas letní přípravy sehraje Petrolul již ve čtvrtek odpoledne proti Shkendiji. V dalších dnech narazí na Sarajevo, Aluminij, Panathinaikos Atén či Osijek.

Čína, Turecko, Řecko ani Polsko se nekoná. Petrášek nakonec bude hrát jihokorejskou K League 1