eFotbal

Tři aktivní brankáři s nejvíce vychytanými čistými konty v prvoligovém prostředí?

Tři aktivní brankáři s nejvíce vychytanými čistými konty v prvoligovém prostředí?
Tři aktivní brankáři s nejvíce vychytanými čistými konty v prvoligovém prostředí?Flashscore
Klub ligových brankářů sdružuje gólmany se 100 a více prvoligovými čistými konty, s tím, že momentálně patří do oné společnosti hned třiadvacet jmen včetně Michala Špita, Luďka Mikloška, Ladislava Maiera, Tomáše Poštulky, Matúše Kozáčika, Antonína Kinského, Jaroslava Drobného, Martina Vaniaka, Jaromíra Blažka či Jana Stejskala.
Reklama
Reklama

Z dosud aktivních strážců svatyně překonaly bájnou stovku nul tři tváře, konkrétně Jan Laštůvka, Tomáš Vaclík a Tomáš Grigar.

Vůbec nejvíce čistých zápasů zdobí konto soudobé jedničky Baníku Ostrava (157), která je v celkovém pořadí na páté pozici a s trochou štěstí by se mohla ještě v průběhu rozjeté sezony dostat na druhé místo. Bude k tomu potřebovat osm čistých kont. Čtyřicetiletý rodák z Havířova nasbíral nejvíce nul právě v Baníku (74), nicméně na jeho celkové bilanci se podílely i vydařené zápasy v Dněpropetrovsku, Šachtaru Doněck, Bochumi, Karviné a Slavii.

Průběžné druhé místo náleží o sedm let mladšímu Tomáši Vaclíkovi, jenž však aktuálně svou bilanci 117 nul nijak nerozšiřuje, neboť chytá "jen" za druholigový Huddersfield Town. Odchovanec Vítkovic dosáhl na nejvíce čistých kont v Basileji, poté následují Sparta, Sevilla, Olympiakos Pireus a Viktoria Žižkov, s níž se v závěru roku 2011 loučil se dvěma čistými duely.

Pomyslný bronz a celkové dělené sedmnácté místo třímá v rukou čerstvý čtyřicátník Tomáš Grigar, který stále odvádí cenné služby na teplických Stínadlech. Na jeho 109 nul mu stačily pouze dvě štace - Sparta a "skláři", kde je zatím na čísle 98 a je pravděpodobné, že jubilejní stovky dosáhne i výhradně na severu Čech. V nejbližších kolech narazí žlutomodří na Spartu, Zbrojovku, Pardubice, Hradec Králové a Dynamo České Budějovice...

TOP 3 gólmani s nejvíce nulami, kteří ještě hrají:

1. Jan Laštůvka - 157 nul

2. Tomáš Vaclík - 117 nul

3. Tomáš Grigar - 109 nul