eFotbal

Tři nejvydařenější přestupy v Premier League za tuto sezonu

Tři nejvydařenější přestupy v Premier League za tuto sezonu
Tři nejvydařenější přestupy v Premier League za tuto sezonuFlashscore
Prosadit se v anglické Premier League? To není nic snadného. A dvojnásob to platí pro hráče, kteří mění angažmá buď přímo v rámci soutěže, nebo pro ty, kteří přichází za kanál La Manche ze zahraničí. Změn byla v této sezoně na soupiskách týmů celá řada. Které příchody lze podle goal.com označit za ty vůbec nejvydařenější?
Reklama
Reklama
Sven Botman (Newcastle)

Mnout ruce si mohou šéfové Newcastlu. Nejenže se týmu podařilo probojovat do příštího ročníku Ligy mistrů, ale zároveň se mu dařilo i na přestupovém trhu. To podtrhuje Sven Botman, jehož si Straky pořídily za 35 milionů liber. O služby nizozemského obránce usilovaly již v lednu 2022, ale nakonec ho získaly až v létě. S Fabianem Scharem mu to parádně šlape, a i díky nim se Newcastle může pyšnit jednou z nejlepších ligových obran soutěže.

Gabriel Jesus (Arsenal)

Trefou do černého byl v podání Arsenalu brazilský útočník Gabriel Jesus, který na Emirates Stadium zamířil z Manchesteru City za 45 milionů liber. V kádru Citizens se mu sice poměrně dařilo, ale Pepa Guardiolu nikdy dostatečně nepřesvědčil. Jeho odchod tak byl nevyhnutelný. Pod Mikelem Artetou ale Jesus roztáhl svá křídla a parádně zapadl do herního systému Gunners. Vinnou zranění sice tři měsíce absentoval, i tak ale stihl deset branek a pět asistencí.

Foto: © Arsenal FC

Erling Haaland (Manchester City)

Zcela jednoznačné prvenství ovšem drží Manchester City. Bohatý celek z Borussie Dortmund v létě přivedl kanonýra Erlinga Haalanda, který na nic nečekal a začal dávat góly jak na běžícím pásu. Investovaných 51 milionů liber, což je mimochodem o 25 % méně než dal Liverpool za Darwina Nuneze, se Manchesteru rychle vrátilo.

V Norsku, Rakousku a Německu sice dával v průměru více než gól na zápas, ale nikdo nečekal, že si tuto produktivitu udrží i v Anglii. Nejenže se mu to povedlo, ale dokonce zažil nejlepší sezonu v kariéře, když v dosavadním průběhu Premier League nasázel již 36 branek, čímž vytvořil nový rekord soutěže. Celkem dal v tomto ročníku 52 tref a mimo jiné pomohl týmu do finále Ligy mistrů.

Foto: © Manchester City