eFotbal

Tři potencionální možnosti, jak obsadit volné trenérské křeslo na Stamford Bridge

Tři potencionální možnosti, jak obsadit volné trenérské křeslo na Stamford Bridge
Tři potencionální možnosti, jak obsadit volné trenérské křeslo na Stamford BridgeFlashscore
Trenérské křeslo Chelsea je překvapivě opět k dispozici. Argentinský stratég Mauricio Pochettino neobstál u vedení, které hledá náhradu. Rozhodnutí přišlo z ničeho nic, ačkoliv se v ostrovním tisku množily informace o možné změně. Koho by mohl klub ze západního Londýna dosadit na místo, které v posledních letech čelí enormnímu tlaku a očekávání?
Reklama
Reklama
3) Kieran McKenna

Překvapivé jméno na seznamu, které však vykazuje v trenérské profesi obrovský progres. Chelsea hledá tvář, jež by se zhostila dlouhodobého projektu, ale navrátila i okamžité výsledky. Zkušené tváře nedokázaly obstát, nyní by mohla padnout volba na vyvíjející se trenérskou kometu. Kieran McKenna působí v branži necelé tři roky, předtím operoval v roli asistenta třeba i v Manchesteru United. Rodák ze Severního Irska se však vedení týmu chopil jako ryba ve vodě a v poslední době z toho těžil Ipswich Town, kterému pomohl k návratu do Premier League.

Foto: Ipswich Town FC

2) Roberto De Zerbi

I tento manažer mohl spokojeně sledovat, jak jeho akcie v posledních několika letech stoupají. Navíc je na volné noze, neboť tento týden opustil vyhřáté břehy Brightonu. Čtyřiačtyřicetiletý italský taktik v posledních měsících figuroval ve spekulacích na post trenéra u věhlasných evropských značek, nabízí se i možnost převzít otěže na Stamford Bridge. Jeho práce u Seagulls sice skončila, ale další výzvy na sebe nenechají dlouho čekat.

Foto: Brighton & Hove Albion FC

1) Thomas Tuchel

Jméno, které ze Stamford Bridge neodcházelo zrovna v dobrém, přesto se v posledních týdnech začalo spojovat s možným návratem. Problém by to být nemusel, neboť německý stratég v Bayernu Mnichov pokračovat nebude a je na volné noze. Jeho anabáze v Allianz Aréně nedopadla zrovna zářně, přesto patří stále k nejlepším trenérům současnosti. A samotný Tuchel by se mohl domnívat, že jeho příběh nebyl v Londýně ještě dokončen. Klíčové bude, jak proběhnou jednání s vedením Blues. Začít se bude muset nejspíše vyříkáním minulosti.

Foto: FC Bayern Mnichov