eFotbal

Tři sparťanské výprasky v řadě? Nevídané. Výsledky s Liverpoolem nemohou naši mentalitu ovlivnit, věří Priske

Tři sparťanské výprasky v řadě? Nevídané. Výsledky s Liverpoolem nemohou naši mentalitu ovlivnit, věří Priske
Tři sparťanské výprasky v řadě? Nevídané. Výsledky s Liverpoolem nemohou naši mentalitu ovlivnit, věří PriskeFlashscore
Vedoucí tým a obhájce titulu Sparta v nedělním duelu 25. kola nejvyšší soutěže přivítá jedenáctý Hradec Králové. Do ligového rytmu se vrací po tvrdých úderech, Letenští dostali za poslední tři zápasy patnáct branek, což je historicky věcí nevídanou. V novodobé éře se nic podobného Spartě nestalo. Jedenáct branek dostala během dvou duelů v Evropské lize od Liverpoolu, čtyři góly inkasovala i v ligovém šlágru od Plzně (0:4).
Reklama
Reklama

Sparta má za sebou nevydařené dva týdny. Po bezbrankové remíze v derby se Slavií na úvod osmifinále Evropské ligy prohrála s Liverpoolem 1:5 a následovaly další debakly 0:4 v domácí soutěži v Plzni a 1:6 v odvetě na Anfieldu.

Početná bude také absence v sestavě pražského klubu, do hry nezasáhnou  opory kapitán Krejčí, Preciado či Kairinen.

„Máme za sebou další těžký zápas a těžký výsledek. Zápasy s Liverpoolem ale tak trochu dáváme stranou, je to zkrátka jiný svět. Porážku v Plzni však samozřejmě nemůžeme opomenout. Teď je naším úkolem dostat se zpátky. Můžeme stavět třeba na podpoře, kterou dostáváme od fanoušků. V domácím prostředí jim to musíme vrátit a vyhrát. Uzavřel bych to tak, že výsledky s Liverpoolem nemohou naši mentalitu ovlivnit,“ nechal se slyšet kouč Sparty Brian Priske.

Britská média naložila Spartě: Nejhorší tým na Anfieldu. Hráči vesele poskakovali i po debaklu

Vyvrcholení pětadvacátého kola české nejvyšší soutěže je na programu v neděli od šesté hodiny odpolední a dohlédne na něj hlavní sudí Berka s výpomocí Vlčka, Lešky a Všetečky u videa. Votroci přijedou na Letnou s nelichotivou vizitkou. Venku v lize zvítězili v jediným z 12 utkání v sezóně a získali tam jen 8 z celkových 27 bodů.

„Hráči ve Spartě jsou vychovávaní tak, aby měli potřebné sebevědomí. Poslední výsledky s nimi neotřesou. Je pravda, že nezvládli zápas v Plzni, ale porážky s Liverpoolem, to je jiná dimenze. Čeká nás extrémně silný soupeř. Nebezpečný je pochopitelně Haraslín, ale Sparta má také Olatunjiho, který rovněž představuje velkou hrozbu,“ prohlásil asistent kouče Hradce Králové Stanislav Hejkal.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Vydra - Wiesner, Laci, Sadílek, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta.

Hradec: Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil - Čmelík, Dancák, Kodeš, Ladislav Krejčí I - Šašinka, Kučera - Vašulín.

Foto: AC Sparta Praha