eFotbal

Tři taháky 7. kola F:NL. Přímý souboj střelců, boj o první výhry a „ligový“ zápas v Příbrami

Tři taháky 7. kola F:NL. Přímý souboj střelců, boj o první výhry a „ligový“ zápas v Příbrami
Tři taháky 7. kola F:NL. Přímý souboj střelců, boj o první výhry a „ligový“ zápas v PříbramiFlashscore
Sedmé kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se rozběhne třemi zápasy v pátek. A hned ve dvou z nich budou figurovat taháky víkendu. Pokračuje se v sobotu, kdy do Vyškova zajíždí sparťanské béčko. Dojde tak k přímému souboji vynikajících střelců.
Reklama
Reklama
„LIGOVÝ“ ZÁPAS V PŘÍBRAMI

Ještě pár let zpět by se oba týmy potkávaly v první lize. Situace je momentálně odlišná. Jiná je i v tabulce. Zatímco Dukla druhou ligu vede, Příbram se trápí až na jedenáctém místě.

V minulé sezoně sice Příbram Duklu porazila hned dvakrát, nicméně současná forma je naprosto rozdílná. Dukla pět výher v řadě, Příbram tři prohry za sebou.

Co je pro Příbram horší, Dukla je excelentní na venkovních hřištích. Na nich je nejlepší, navíc vyhrává s velkým přehledem.

 „Musíme vyhrávat všude. Příbram je pro nás nepříjemným soupeřem, se kterým jsme v minulé sezóně dvakrát prohráli. Uvidíme, co nás v Příbrami bude čekat, ale musíme se opět soustředit jen a jen na sebe. Zápasy jsou o nás a záleží, jestli budeme opět silní jako proti Jihlavě,“ řekl k zápasu pro klubové stránky asistent Petra Rady Jiří Vágner.

Na koho si dát v kádru Příbrami pozor? Podruhé za sebou se ve Vlašimi prosadil aktuálně třígólový Hasan Jahić, jenž kraluje při standardních situacích. Naopak ta tam je jistota v podobě Tomáše Wágnera.

PŘIJDOU PRVNÍ VÝHRY?

Chrudim se z ostudné kolonky minulý víkend dostala, zapsala totiž první výhru v sezoně, když doma rozdrtila Prostějov. V druhé lize tak zbývají dva týmy, které ještě tři body neoslavily. A nečekají je lehcí soupeři.

Béčko Sigmy Olomouc je nejhorší tým druhé ligy. Na kontě má jen dvě remízy, problémem je hlavně chabá ofenziva. Šest branek je málo, v posledních dvou zápasech dokonce Hanáci nedali ani jeden gól.

V pátek budou hrát na půdě silné Opavy, která chce bojovat o barážové příčky. Proto si domácí zaváhání s nejslabším týmem ligy nemůže dovolit. O to horší pro Sigmu.

Na druhém sestupovém místě je Varnsdorf. Ten má o bodík víc než Sigma, jásat ale nemůže. Pozitivní je, že Severočeši dávají spousty gólů. Když už je ale dají, zároveň také hodně dostanou. Právě tato vyrovnanost jim nesvědčí. Nedělní zápas s Táborskem bude velký test.

SOUBOJ STŘELCŮ NA SPARTĚ

Sobotní dopoledne v Drnovicích se ponese v duchu souboje top střelců druhé ligy.

Domácí Vyškov spoléhá na Idjessiho Metsoka, zatím čtyřgólového střelce a kometu této sezony. Moravané si ho nemohou vynachválit, roste z něj velký hráč. Ne nadarmo byl součástí týmu francouzského Auxerre.

Faktem však je, že se ofenziva Vyškova celkem zadrhla. V posledních třech utkáních vstřelila stejný počet branek.

Sparťanské béčko, soupeř Vyškova, v defenzivě nijak nevyniká, což by pro Metsoka mohla být dobrá zpráva.

Na straně Sparty bude hlavní pozornost upřena na útočníka Tomáše Schánělce. Nejlepší střelec druhé ligy dal šest branek. Ba co víc, vstřelil dvě třetiny všech branek týmu.

foto: AC Sparta Praha