eFotbal

Tři taháky 9. kola F:NL: Rušno na Hané, třaskavý šlágr v Jihlavě a souboj top obran

Tři taháky 9. kola F:NL: Rušno na Hané, třaskavý šlágr v Jihlavě a souboj top obran
Tři taháky 9. kola F:NL: Rušno na Hané, třaskavý šlágr v Jihlavě a souboj top obranFlashscore
Po reprezentační pauze v pátek znovu odstartuje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Jak si týmy vedou? Na čele jsou seřazeny tři týmy se sedmnácti body (Dukla, Vyškov, Táborsko), naopak na dně je Varnsdorf a Prostějov. Jaké taháky nabízí deváté kolo?
Reklama
Reklama
RUŠNO NA HANÉ

Dvě derby v jeden den? Není problém! Vyškov ve svém azylu v Drnovicích přivítá Prostějov, zatímco do Kroměříže zajíždí olomoucké béčko. Nejsou to sice městská derby, ale rozhodně jde o geograficky blízká místa.

Co se Vyškova s Prostějovem týče, zde je situace jasná. Domácí jsou kandidátem na přímý postup do ligy, hosté bojují o holé přežití. Vyškov před reprezentační pauzou trochu nečekaně padl v Chrudimi, kde ale vedl. Otázkou také je, jak vypadala příprava v pauze, jelikož hned několik klíčových hráčů odjelo reprezentovat.

V Prostějově bylo také rušno, měnil se totiž trenér. Michala Šmardu po pár měsících ve funkci vystřídal Pavel Zavadil s Josefem Mazurou.

Velmi vyrovnaný souboj slibuje utkání Kroměříže se Sigmou B. V tabulce jsou na tom oba týmy podobně, Kroměříž má o výhru víc. Podobné je také to, že oba týmy začaly před pauzou šlapat, když zapsaly dvě výhry. 

Foto: MFK Vyškov

BRNO V JIHLAVĚ

Jihlava se z kandidáta na postup stala týmem, který hledá formu.

Zatímco po skvělém výkonu proti silnému Táborsku a výhře 3:0 se Jihlava vyhřívala mezi nejlepšími celky tabulky, současná situace je jiná. Jihlava spadla na šesté místo, vše odstartovala prohra na Dukle, následoval šílený domácí zápas s Chrudimí, ve kterém Vysočina dotahovala deficit na konečných 3:3.

A v posledním kole přišla další porážka, opět venku. Vlašim vyhrála 1:0 a potvrdila, kde je problém Vysočiny. Je jím produktivita. Ve dvou zápasech proti tabulkovým sousedům nedala ani gól.

Tabulkovým soupeřem je i Brno, které má díky povedené šňůře čtyř výher dokonce o dva body více a je na pátém místě. Tým navíc v pauze posílil Denis Alijagič a Matěj Hellebrand. 

Foto: FC Zbrojovka Brno

STŘET TOP OBRAN

Tady ofenzivní hody nečekejme. Líšeň na domácím hřišti přivítá Vlašim, která je momentálně čtvrtá po sérii čtyř výher, během níž inkasovala jedinkrát.

V celém ročníku dostala pouze sedm branek, Líšeň o jednu více. U brněnského týmu, jehož čeká ve třetím kole MOL Cupu Sparta, je to tradice, propracovanou obranou se parta trenéra Milana Valachoviče může pyšnit dlouhodobě. 

Vlastně se setká druhá a třetí nejlepší obrana. Zároveň se ale potkají týmy, kterým stačí díky parádní obraně málo. V zápasech Líšně padá 1,9 branek, což je společně s Táborskem nejmenší počet, u Vlašimi je číslo 2,4 dvanácté nejhorší.

Foto: SK Líšeň 2019