eFotbal

Třinecký Straka: Spadl nám kámen ze srdce, protože jsme byli pod obrovským tlakem

Třinecký Straka: Spadl nám kámen ze srdce, protože jsme byli pod obrovským tlakem
Třinecký Straka: Spadl nám kámen ze srdce, protože jsme byli pod obrovským tlakemFlashscore
Třinec vstoupil do nového ročníku FNL třemi porážkami v řadě a zdálo se, že by mohlo jít o jednoho z kandidátů na pád do třetí nejvyšší soutěži.
Reklama
Reklama

V dohrávce čtvrtého kola však dokázal v rámci slezského derby přetlačit exligovou Opavu, kterou na své půdě skolil 2:0 a opustil šestnáctou pozici v tabulce, jíž přenechal vyškovskému nováčkovi.

Hlavnímu kouči Františku Strakovi se evidentně ulevilo. "Spadl nám kámen ze srdce, protože jsme byli pod obrovským tlakem. V prvních třech utkáních jsme rozhodně nehráli špatný fotbal. Měli jsme i šance, ale výsledky nepřicházely. Naopak přicházel tlak na nás a na hráče. Věděli jsme, že to musíme zlomit, což se nám nakonec podařilo," vyprávěl po závěrečném hvizdu šéf Petráně, Juřeny a spol.

Konkrétní pochvaly se od něj dostalo několik hráčů včetně dvacetiletého gólmana Hasalíka, který si připsal první vystoupení v ročníku.

"Opava má kombinačně velmi dobrý mančaft. Kluci ukázali charakter. Kladl jsem jim na srdce jednu věc – nulu vzadu. Snažili jsme se zlepšit obrannou fázi, obranná čtyřka rozhodla. Opava více držela míč, ale do šancí se moc nedostávala. Dobře zachytal Hasalík, dodal mužstvu jistotu, dobrou práci odvedli oba stopeři Ba a Bedecs," uzavřel na webu fotbaltrinec.cz velezkušený Straka.

Jeho svěřence čeká v sobotu výjezd na prostějovskou půdu, kde od léta vládne kouč Jiří Jarošík. Když se k tomu připočte i nedávné pohárové rozstřílení Šumperku (7:0), Třinec bude na hřišti třináctého týmu tabulky bojovat o třetí výhru a třetí čisté konto za sebou.

Slavia s Legií Varšava a s Baníkem, Sparta s Hradcem, Plzeň s CSKA Sofia a s Karvinou, Arsenal - Chelsea!

Zdroj: fotbaltrinec.cz