eFotbal

Trojlístek perspektivních tváří do zálohy, které na přestupovém trhu aktuálně sleduje Xavi

Trojlístek perspektivních tváří do zálohy, které na přestupovém trhu aktuálně sleduje Xavi
Trojlístek perspektivních tváří do zálohy, které na přestupovém trhu aktuálně sleduje XaviFlashscore
Katalánský gigant si v nové sezóně nevede zatím špatně. V LaLize útočí na obhajobu mistrovského titulu a očekává se, že největší přetahovanou svede se zatím vedoucím Realem Madrid, v Lize mistrů pak vévodí skupině H s plným počtem bodů po dvou odehraných kolech. Tým kouče Xaviho zatím šlape, přesto se však schopný stratég porozhlíží na přestupovém trhu po čerstvých kusech do kabiny. Která jména má aktuálně v merku?
Reklama
Reklama
3) Gabriel Moscardo (Corinthians)

Barcelona v posledních týdnech monitoruje teprve osmnáctiletého záložníka Gabriela Moscarda, který zatím herní zkušenosti sbírá v rodné zemi v barvách Corinthians. Stabilní součástka základní sestavy by mohla na Camp Nou přebrat roli defenzivního štítu. Po stejné tváři prahne ale i londýnská Chelsea, která neuspěla s nabídkou ve výši 21 milionů eur. Podle španělského deníku Sport by mohlo být jasno o budoucnosti hráče již během lednového přestupového okna.

Foto: Sport Club Corinthians Paulista

2) Sergi Altimira (Betis)

Další jméno, které by mohlo u katalánského giganta operovat na postu, který dlouhé roky zastával Sergio Busquets, má být dvaadvacetiletý Sergi Altimira. Barcelona se v letech 2012 až 2019 podílela na jeho výchově a vývoji, avšak poté jej pustila do Sabadellu. Odtud se přes Gironu dostal až do Realu Betis, kde zatím v nové sezóně zaznamenal tři starty napříč všemi soutěžemi. Přestože má Barcelona na svém seznamu i zvučnější alternativy, Xavi mu dle serveru Fichajes důvěřuje a chce v lednu otestovat jeho loajalitu.

Foto: Real Betis

1) Jorginho (Arsenal)

Podle Mundo Deportivo by se mohl začít Arsenal obávat o svůj defenzivní štít Jorginha. Někdejší tvář Chelsea má čelit námluvám Barcelony, která se snaží zoufale podepsat schopného záložníka, který by pomohl bourat útoky soupeřů. Italský legionář však nemá být jediným předmětem zájmu. Katalánci si mají brousit zoubky také na Kaie Havertze, kterého taktéž pojí minulost se Stamford Bridge. Arsenal k jejich uvolnění svolný není, ale zajímavá nabídka by mohla jeho názor změnit.

Foto: Arsenal FC