eFotbal

Trpišovský: Jedno z témat je samozřejmě boj o krále střelců. Určitě budeme chtít klukům pomoci

Trpišovský: Jedno z témat je samozřejmě boj o krále střelců. Určitě budeme chtít klukům pomoci
Trpišovský: Jedno z témat je samozřejmě boj o krále střelců. Určitě budeme chtít klukům pomociFlashscore
V Edenu jen těžce skousávají letošní nadvládu Sparty v domácích soutěžích. Klub sídlící v Edenu za sebou nemá špatnou sezonu, přesto na obou frontách koukal městskému rivalovi na záda. Poslední zápas odehrají sešívaní proti Mladé Boleslavi a ve hře je alespoň symbolická náplast v možnosti získat korunku pro krále ligových střelců.
Reklama
Reklama

Slavia, která se potřetí za sebou stala vicemistrem, hostí Mladou Boleslav. Středočechy chce porazit a rozloučit se s končící sezonou vítězně. Ve hře je navíc korunka pro krále střelců, kde mají sešívané hned dvě želízka v ohni.

„Druhé místo je neúspěch. Jste v obrovském klubu, který má ty nejvyšší ambice. Sestavu na poslední kolo budeme probírat ze všech úhlů pohledu. Je možné, že pár kluků dostane volno, aby si alespoň trochu odpočinuli. Na druhou stranu někteří hráči se budou chtít v ligovém epilogu ukázat, i na to budeme brát zřetel,“ nechal se slyšet kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Tabulku kanonýrů před posledním zápasem vede plzeňský záložník Pavel Šulc s osmnácti přesnými zásahy. O jedinou trefu za ním jsou útočník Sparty Jan Kuchta a Václav Jurečka ze Slavie. Dvě trefy na čelo pak ztrácí Mojmír Chytil a Veljko Birmančevič.

ČESKÁ NOMINACE NA EURO? VE HŘE JSOU DVĚ VOLNÁ MÍSTA, PROZRADIL ASISTENT KÖSTL. NA POSTUP ZE SKUPINY MÁME, TVRDIL

„Jedno z témat je samozřejmě boj o krále střelců. I vloni kluci hráli hodně na Vencu Jurečku, aby se na první místo dostal. Teď tam máme ještě Mojmu (Chytila), oba mají šanci. Určitě jim budeme chtít pomoci,“ uzavřel kouč Sešívaných.

Zápas nese důležitost i pro Mladou Boleslav, která bojuje o účast v pohárové Evropě. Aktuálně čtvrtý tým tabulky by rád uspěl na horké půdě v Edenu. „Do utkání na Slavii jdeme s jasným cílem udělat maximum pro jeho zvládnutí herně a především výsledkově. Všichni si uvědomujeme, že je ve hře naše účast v evropském poháru,“ zaznělo z úst kouče Středočechů Davida Holoubka.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Staněk - Holeš, Ogbu, Zima - Douděra, Zafeiris, Oscar, Zmrzlý - Provod, Jurečka - Chytil.

M. Boleslav: Mikulec - Král, Suchý, Karafiát - Kadlec, Sakala, Kubista, Fulnek - Ladra, Kušej - Hilál.

Foto: FK Mladá Boleslav