eFotbal

Trpišovský před sezónou nejen o šíři kádru, ale i výkonech van Burena či Tecla

Trpišovský před sezónou nejen o šíři kádru, ale i výkonech van Burena či Tecla
Trpišovský před sezónou nejen o šíři kádru, ale i výkonech van Burena či TeclaFlashscore
Pražská Slavia vstoupí do jarní části FORTUNA:LIGY v neděli proti Jablonci a díky sobotnímu zaváhání Plzně se může vyšvihnout do čela tabulky. Na tiskové konferenci v útrobách Edenu se tamní kouč Jindřich Trpišovský rozpovídal nejen o šíři aktuálního kádru, ale i o výkonech van Burena či Tecla.
Reklama
Reklama

Sešívaní na podzim nezopakovali postup v pohárové Evropě a v rámci Konferenční ligy skončili již ve skupinové fázi. I nadále jsou však ve hře o dvě trofeje, tedy o mistrovský titul české nejvyšší soutěže a šance se nabízí také v MOL Cupu. Na škodu proto není, že tým je poměrně široký.

„Už minulé léto jsme se bavili o tom, že máme široký kádr. Teď nás ale čeká úplně jiný program a předpokládám, že tým nepotká tolik zranění. Většina z nich vzešla ze soubojů při zápasech, kterých bude na jaře méně. Zároveň budeme mít také více času na případnou regeneraci. Určitě nám v tomto směru pomůže i nově položený trávník. V mužstvu máme hodně hráčů, připojilo se několik mladíků s vysokou výkonností a vrátili se také kluci z hostování, kteří ještě zvýší současnou konkurenci v týmu. Mužstvo ale připravujeme i na následující sezonu, není to jen o jarní části. V létě mohou nastat nějaké odchody a kádr na to musí flexibilně reagovat. Mám radost z toho, s jakou vervou se kluci perou o místo v sestavě, je to pro nás jen dobře. Ukázala nám to i modelová utkání, která byla na velmi vysoké úrovni,“ nechal se slyšet kouč Slavie.

Z hostování v Liberci si stáhl nizozemského útočníka Micka van Burena, který v první polovině sezóny vykazoval velmi dobrá čísla a pod Ještědem se mu herně dařilo. „Na podzim patřil k nejlepším hráčům ligy. Prospěla mu hlavně pevná v pozice v týmu, který na něj spoléhal. Pravidelně hrál na postu, který mu nejvíce svědčí. Také ve Slavii se nejlépe cítil na pozici útočníka, kterou zastával například při kvalifikaci o Ligu mistrů s Kluží. Momentálně s ním počítáme právě na tento post, o který se bude dělit s Václavem Jurečkou s Stanislavem Teclem. Všichni jsou zdraví, ve skvělé formě, nebude to jednoduché rozhodování. Kvalitativně by v neděli mohl nastoupit každý z nich. Mickovou předností je skvělý presink, kterým unavuje obranu soupeře a dělá tak na hřišti rozruch. Jirka Bílek mi říkal, že to byl hráč, na kterého se mu hrálo zdaleka nejhůř. Chceme využít hlavně jeho rychlostní složky a řešení situací jeden na jednoho. Věříme, že naváže na výkony v Liberci a popere se s konkurenčním prostředím. Pomohla mu také aklimatizace v Česku, rozumí jazyku, celkově se hodně zlepšil. Troufám si tvrdit, že se v neděli na hřišti objeví,“ pokračoval Trpišovský.

K dispozici má ale i další útočníky, kterým se střelecky dařilo. Jedním z nich je i Stanislav Tecl, který by měl i po konci hráčské kariéry zůstat v Edenu. „Do budoucna bude pro funkcionářský tým Slavie obrovskou posilou. Teď to ale ještě nerad slyší, protože má pořád touhu hrát na nejvyšší úrovni, což je skvělé. Vždy říkám, že biologický věk je jen číslo. Důležité je, jak se sám cítí. Momentálně má nejlepší kondiční výsledky ze všech hráčů. V modelových utkáních i na tréninku prokazuje ohromnou akceleraci, zároveň je nejlepším střelcem přípravy. Pro mě je plnohodnotnou součástí týmu, má výbornou formu, na podzim dal devět gólů. Jeho přínos pro tým je nenahraditelný. Je to mimořádný člověk, který v budoucnu zřejmě půjde ve stopách Přémy Kováře a bude Slavii pomáhat i nadále,“ uzavřel stratég vršovického klubu na tiskové konferenci a skrze slavia.cz.