eFotbal

Trpišovský se v repre pauze zaměří na věci, na které obvykle nemá tolik času. Podívá na nové hráče nebo kluky na hostování

Trpišovský se v repre pauze zaměří na věci, na které obvykle nemá tolik času. Podívá na nové hráče nebo kluky na hostování
Trpišovský se v repre pauze zaměří na věci, na které obvykle nemá tolik času. Podívá na nové hráče nebo kluky na hostováníFlashscore
V tuzemském prostředí už je Slavia neporažena od května a právě teď ji lze v tabulce zastihnout na druhé pozici s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Spartu a pětibodovým náskokem na třetí Plzeň.
Reklama
Reklama

Momentálně už se ve FORTUNA:LIZE odehrává druhá třetina programu základní části. Jak hodnotí předešlých jedenáct ligových kol muž zodpovědný za výkony a výsledky vršovického "S" Jindřich Trpišovský?

"Celkově ji po fotbalové stránce hodnotím velice dobře. Liga je dramatická, je v ní spoustu skvělých zápasů, oproti loňské sezoně se posunul servis pro diváky i návštěvnost. Uvidíme, jak to bude vypadat spolu se zhoršujícím se počasím, myslím si ale, že je spousta nových a zajímavých hráčů i trenérů," uvedl přes nástupem říjnové mezinárodní pauzy sedmačtyřicetiletý odborník, jehož slova nabízí stránky slavia.cz.

I když je jeho soubor z Edenu stále bez prohry, body ztratil již ve třech zápasech, kde je ztratit nechtěl. Tři remízové výsledky s Teplicemi, Spartou a Jabloncem ho avšak až tolik netrápí a s ohledem na další program je jednoznačně optimistou...

Kozel: Třeba se už nedočkám zápasu se Slavií či Spartou, že by proti nám nebyla penalta nebo červená

"Čas ovšem bude hrát trochu pro nás, přišli jsme o tři hráče, kteří teď hrají Champions League, máme nové kluky, kteří se teprve postupně zabudovávají. Někteří, jako Dmitrescu, Wallem, Chytil, Tijani nebo Bolu už nám pomáhají. Chtěli jsme být první, myslím si ale, že s postupem času půjdou naše výkony nahoru," zavěštil si Trpišovský.

Prvoligový kolotoč nyní přeruší kvalifikační souboje v Albánii a s Faerskými ostrovy, ke kterým dojde ve dnech 12. a 15. října. I když by rád hrál dál, pauza se nakonec bude vicemistrům hodit.

"Někteří hráči jsou nemocní, ať je to Sinayan, Dumitrescu nebo asi i Wallem. Každopádně to je tak, jak to je, vždy, když přichází repre pauza, tak jsme rozjetí a jak máme široký kádr, jeli bychom dále. Na druhou stranu, je to pro nás možnost srovnat hráče, kteří tady zůstanou, v tréninkovém procesu. Teď bych ale nejradši pokračoval dále, protože nikoho zatím nepotřebujeme doléčovat ani dotrénovávat," pochvaloval si uznávaný odborník.

Samotná Slavia půjde opět do boje až 21. 10. proti pátému Slovácku, což dává kouči čas na odpočinek a jiné myšlenky. "Podívám se na repre bez toho, abych se na to musel nějak připravovat a hledat mezery ve hře soupeře. Pro nás jako realizák je to odpočinek, užijeme si mezinárodní zápasy, bude čas se podívat na nové hráče nebo kluky na hostování. Podíváme se na věci, na které normálně není tolik času," informoval.