eFotbal

Trpišovský varuje před zrádností vršovického derby: Na Bohemce se hraje vždy těžce

Trpišovský varuje před zrádností vršovického derby: Na Bohemce se hraje vždy těžce
Trpišovský varuje před zrádností vršovického derby: Na Bohemce se hraje vždy těžceFlashscore
Sparta svede boj o body v neděli v Mladé Boleslavi, konkurenta ve hře o titul Slavii čeká ve stejný den vršovické derby. Oba pražští rivalové v tomto ročníku nejvyšší soutěže jako jediní ještě neprohráli, proto každé zaváhání může výrazně zamíchat kartami. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský tuší, že jeho tým nečeká nic lehkého.
Reklama
Reklama

Slávisté ve čtvrtek v Evropské lize prohráli v Římě s AS 0:2 a utrpěli teprve druhou soutěžní porážku v sezoně. Proti Bohemians by rádi potvrdili příznivou vzájemnou bilanci. S vršovickým sousedem v lize sedmkrát za sebou neprohráli, z toho šestkrát zvítězili. Kouč červenobílých Jindřich Trpišovský v začátcích kariéry trénoval v Bohemians mládež.

„Zápas proti AS Řím pro nás byl velkou školou. Jednoznačně musím uznat, že vítězství domácích bylo zasloužené. V neděli nás zase čeká liga a nepříjemný soupeř, na Bohemce se hraje vždy těžce,“ prohlásil před nedělní bitvou trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Sešívaní budou ve vršovickém derby papírovým favoritem, neboť v posledních osmnácti vzájemných ligových střetnutích zaváhali jen jednou. Poslední vzájemné poměření sil vyznělo lépe pro Slavii, která s přehledem zvítězila 6:0. Se sedmi inkasovanými góly v této sezóně se navíc může pochlubit nejlepší obranou v lize.

„Při minulé výhře v Jablonci jsme měli štěstí, které nám přálo poprvé od úvodního kola v Pardubicích. Podržel nás brankář Jedlička, spoléhat na něho budeme i v neděli. Mrzí mě, že kvůli dohodě o hostování nám bude chybět Beran, který se vrací do formy z minulé sezony. Postrádat budeme i Hybše a Prekopa kvůli žlutým kartám,“ zaznělo na tiskové konferenci z úst kouče Klokanů Jaroslava Veselého.

Předpokládané sestavy:

Bohemians: Jedlička - Köstl, Hůlka, Vondra - Dostál, Jánoš, Smrž, Kovařík - Matoušek - Puškáč, Kozák.

Slavia: Mandous - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra, Zafeiris, Oscar, Provod - Schranz, Wallem - Chytil.

Foto: SK Slavia Praha