eFotbal

Tuchel: Mám v kádru Benjamina Buttona světového fotbalu! Kterého hráče tím myslel? A jak řeší Lukaka?

Tuchel: Mám v kádru Benjamina Buttona světového fotbalu! Kterého hráče tím myslel? A jak řeší Lukaka?
Tuchel: Mám v kádru Benjamina Buttona světového fotbalu! Kterého hráče tím myslel? A jak řeší Lukaka?Flashscore
Dlouhověkost u profesionálních sportovců je stále normálnější, i některé superhvězdy dokáží hrát na nejvyšší úrovni ještě dlouho po pětatřicítce. Jak to dělají? Zjišťovat to není třeba hned na hokejovém stadionu středočeského Kladna. Jeden příklad mají i v anglické Chelsea. A trenér Tuchel si jej nemůže vynachválit.
Reklama
Reklama

"Je to fotbalový Benjamin Button. Vím, kolik úsilí vynakládá na to, aby zůstal fit, jak se stará o regeneraci, spánek, výživu, je to prostě vynikající. Nová smlouva ho uklidňuje a Thiago potřebuje být klidný. Může mu tolik pomoci. Má před sebou obrovské cíle, kterých musí dosáhnout." Těmito slovy komentoval trenér londýnské Chelsea Thomas Tuchel novou smlouvu pro sedmatřicetiletého Thiaga Silvu. Brazilský obránce po loňském příchodu z PSG pomohl Blues získat trofej pro vítěze Ligy mistrů a ani v této sezóně nevypadá, že by chtěl ze svého standartu slevovat.

A Tuchel, který aktuálně řeší úplně jiné problémy, toto ocenil příměrem k Benjaminu Buttonovi. Pro doplnění. Benjamin Button je hlavní postava povídky a následně filmu, kde titulní roli hrál Brad Pitt, o muži, který se narodil jako stařík a v průběhu času naopak mládl. Právě tento proces tak podle Tuchela dokáže Thiago Silva svým asketickým životním stylem - podobně jako třeba Cristiano Ronaldo - častečně napodobit. 

Na vážnější notu musel šéf Chelsea v posledních dnech řešit záležitost s Romelem Lukakem. Tato stomilionová posila Chelsea na konci roku bez vědomí klubu vypustila éteru bombu, kdy se v rozhovoru pro stanici Sky Italia svěřila, že se v Chelsea necítí spokojený a že by se jednou rád vrátil do Interu. Toto Chelsea pobouřilo, načež Tuchel Lukaka vyřadil pro zápas s Liverpoolem z kádru. Což není krok, který asi manažer chtěl provést s posilou za sto milionů eur. Nicméně podle posledních zpráv BBC se zdá, že příkopy jsou zakopány a po vyjasnění pozic obou stran a Lukakově interní omluvě je utočník zpět v kabině A týmu Chelsea.

zdroj: BBC